spot_img
AcasăComunicateEximBank și Agricover Credit prelungesc colaborarea și majorează acordul de împrumut la...


EximBank și Agricover Credit prelungesc colaborarea și majorează acordul de împrumut la 150 de milioane de lei

 Bucureşti,  21 iunie 2018 – EximBank și Agricover Credit, prima instituție financiară non-bancară specializată exclusiv în finanțarea agriculturii, au agreat prelungirea și suplimentarea acordului de împrumut pe care cele două părți îl au în derulare pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltării de noi produse și servicii financiare destinate agricultorilor români.

”Noul acord prevede suplimentarea cu 50 de milioane de lei a plafonului de împrumut în valoare de 100 de milioane de lei și prelungirea perioadei de tragere cu încă patru luni, până la finele lunii august a anului viitor. În plus, compania va beneficia din partea EximBank și de o linie de trezorerie în valoare de două milioane de euro care-i va permite optimizarea costurilor financiare. Faptul că intrăm în al șaselea an de colaborare cu Agricover Credit demonstrează că EximBank continuă să-și respecte angajamentul ferm asumat de susținere a mediului de afaceri și probează o dată în plus capacitatea noastră de a ne implica în proiecte pe termen lung cu impact direct și pozitiv la nivel micro și macro-economic, mai ales că acest parteneriat ne permite să contribuim la finanțarea și, implicit, dezvoltarea unor afaceri de succes în agricultura românească”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

EximBank și Agricover Credit au încheiat primul acord de finanțare în 2013, banca acordând societății un împrumut  în valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro). De atunci, acordul a fost prelungit anual, asigurând resurse financiare pentru mii de producători agricoli locali. Spre exemplu, numai în 2017 Agricover Credit a acordat finanțări în valoare de 1,37 miliarde lei unui număr de peste 2.300 de fermieri.

Agricover Credit reprezintă divizia de Agri-Finance a Agricover Holding care, prin modelul său de business puternic integrat,  oferă soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România. Agricover Credit, unul dintre jucătorii cheie în finanțarea producătorilor agricoli, oferă produse financiare inovatoare fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic, prin intermediul unei echipe comerciale mobile, formată din consultanți financiari care acopera întreg teritoriul țării.

”Creșterea remarcabilă a volumului de credite acordate de Agricover Credit în ultimii ani confirmă faptul că agricultura românească este în plină dezvoltare, iar fermierii au nevoie de soluții de creditare specializate care să le susțină creșterea productivității și, implicit, a performanței afacerilor. Continuarea parteneriatului cu EximBank și suplimentarea acordului de împrumut ne permit să menținem ritmul rapid de dezvoltare, oferind noi produse și servicii financiare inovatoare destinate unei agriculturi moderne și profitabile”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit.

 

Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa românească de garanţii şi asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economia reală.

 

Pentru detalii:                                Miruna Lebedencu                          miruna.lebedencu@eximbank.ro

021 405 30 90                                    www.eximbank.ro

Despre Agricover Credit IFN

Agricover Credit IFN este prima instituție financiară românească specializată în finanțarea sectorului agricol. Compania oferă atât finanțare pentru capital de lucru pe termen scurt, cât şi credite de investiții pe termen mediu si lung fermierilor din sectorul vegetal și zootehnic. Agricover Credit a acordat în 2017 plasamente  în valoare de 1,37 miliarde de lei fermierilor români și a înregistrat un profit operațional de aproape 30 de milioane de lei, în creştere cu 19% faţă de anul 2016. În 2017, compania a deschis două noi sucursale în Timișoara și Craiova, ajungând la un număr total de opt reprezentanțe în principalele regiuni agricole.

 

Pentru detalii:                                              Ioana Botea                                        ioana.botea@agricover.ro,

0741.222.274                                      www.agricover.ro

 


RELATED ARTICLES