spot_img
AcasăComunicateFinancial Intelligence organizează mâine a patra ediție a evenimentului ”CYBERSECURITY ONLINE...


Financial Intelligence organizează mâine a patra ediție a evenimentului ”CYBERSECURITY ONLINE FORUM”

București, 12 aprilie 2022. Mâine, 13 aprilie 2022, de la ora 11:00, are loc cea de-a patra ediție a evenimentului CYBERSECURITY ONLINE FORUM, organizat de Financial Intelligence, cu sprijinul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), al Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), al Centrului Național Cyberint și al Autorității pentru Digitalizarea României.

România este prezentă pe harta țintelor atacurilor cibernetice, confruntându-se permanent, atât cu atacuri complexe, care au ca scop obținerea unor avantaje strategice sau a unor beneficii financiare, cu potențial impact major la adresa securității naționale, societății și economiei, cât și cu atacuri „clasice”, care folosesc malware comun și exploatează vulnerabilități larg răspândite și cunoscute, și care, deși au un potențial redus de a aduce atingere securității naționale, afectează economia și societatea.

Un impact major asupra evoluțiilor în modul de abordare a securității cibernetice în plan național este generat și de demersurile de la nivelul ONU, NATO și UE, unde protecția spațiului cibernetic reprezintă o prioritate.

La finalul anului trecut, Guvernul a aprobat Strategia de Securitate Cibernetică a României şi Planul de Acţiune 2022-2027.

Noua Strategie de Securitate Cibernetică a României reprezintă o ţintă asumată în PNRR, care îşi propune să asigure ”un nivel ridicat de securitate cibernetică, adaptat noilor provocări generate de entităţi ostile din spaţiul cibernetic”.

În cadrul evenimentului se vor discuta următoarele subiecte:

  • Noi provocări din domeniul securității cibernetice, după pandemia COVID 19 și în contextul invaziei Rusiei în Ucraina
  • Pregătiri pentru Conferința Plenipotențiară a UIT din 2022 (PP-22) la București
  • Cyberintelligence – vulnerabilități, riscuri și amenințări
  • Cybersecurity și infrastructura critică
  • Legea Interoperabilității – beneficii
  • Importanța tehnologiei 5G și riscurile pentru securitate legate de aceasta
  • Centrul European Cyber Security de la Bucureşti – oportunități pentru România
  • Cybersecurity în tranzacțiile online
  • Cum ne protejăm de atacurile cibernetice
  • Vulnerabilitățile critice în telefonia mobilă
  • Înmulțirea campaniilor de phishing
  • Măsurile luate de companii pentru protecția datelor
  • Securitatea cybernetică în era Inteligenţei Artificiale
  • Cercetare-Dezvoltare în cybersecurity
  • Asigurări pentru riscul cibernetic
  • Finanțarea digitalizării prin PNRR

Speakerii evenimentului sunt: Bogdan DUMEA – Secretar de Stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Vlad STOICA – Președinte ANCOM, Iulian CHIFU – Consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului (mesaj video), Dan CÎMPEAN – Directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Dragoș Cristian VLAD – Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin SĂRMAȘ, Președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, Anton ROG – Director General al Centrul Național Cyberint SRI, George-Cristian TUŢĂ – Chestor, Camera Deputaților, Pavel POPESCU – Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Camera Deputaților, Gabriela MATEI – Expert la Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, Dragoș C-L PREDA – Director General al Societății Naționale de Radiocomunicații S.A., Alexandru PETRESCU – BIG Cyber Defence (bigcyberdefence.com), Sebastian BĂNICĂ – Deputy CEO & Sales Director la S&T, Ionut Alexandru ISAC – Global Head of Cloud Security la Atos, Marius CONSTANTINESCU – Director Daune la Leader Team Broker, Yugo NEUMORNI – Președintele CIO Council, Toma CÎMPEANU – Director Executiv al Asociaţiei Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), Călin RANGU – Decan la Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor,  Universitatea Danubius și Cofondator al CIO Council.

Evenimentul va fi moderat de Adina ARDELEANU, Membru Fondator și Redactor Șef Adjunct Financial Intelligence.

Participanții vor putea transmite întrebări speakerilor în timpul evenimentului, în comentarii la video, prin intermediul paginii de Facebook Financial Intelligence.

Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

Parteneri: Superbet, Vodafone, Dell Technologies, Intel, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., Atos, S&T, Big Cyber, Rombet, Capex, Soft Galaxy, Leader Team Broker.

 Parteneri instituționali: Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, ICSS, Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, CIO Council, Camera de Comerț Româno-Britanică, PWN România.

Parteneri media: Agerpres, România Durabilă, Economistul, Club Economic, The Diplomat Bucharest, Revista Cariere, Finzoom, New Money, Revista Patronatului Român, Bizi Live TV.

Producție video: Boof Media.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

***

DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cybersecurity.

Într-o perioadă în care presa de calitate a devenit o raritate, o echipă de profesioniști în jurnalism și comunicare, cu experiență de peste 20 de ani în presa economică și organizare de evenimente de business, au pus bazele unui proiect curajos – un adevărat sprijin pentru oamenii de business și un important reper pentru dezvoltarea afacerilor.

În cei peste 3 ani de la înființare, Financialintelligence.ro a cunoscut o creștere spectaculoasă și a înregistrat un trafic de aproximativ 11 milioane de afișări și 4,7 milioane de utilizatori unici.

Ne adresăm oamenilor de business – decidenți, cu studii superioare, statut social ridicat, venituri peste medie, atât bărbați, cât și femei: top și middle manageri din domenii de activitate diverse, oficiali ai autorităților de stat, politicieni, ambasadori, antreprenori, studenți și tineri care vor să intre în mediul de business.

Publicul Financial Intelligence este împărțit în proporții egale între femei și bărbați. 26,7% dintre cititori au între 25 și 34 de ani, 26,20% au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, iar încă 19,82% dintre aceștia sunt persoane cu vârste cuprinse între 45-54 de ani.

Avem independență față de orice partid politic, instituții de stat sau alte grupuri de interese, politice sau comerciale, interne sau externe, servicii secrete și milităm pentru progres, libertate, drepturile omului și prosperitate.


















RELATED ARTICLES