Fondul Proprietatea intenționează să dea în judecată statul pentru OUG 114

0
27
Reprezentantii Fondul Proprietatea (FP) ar putea ataca in instanta OUG 114/2018 (Ordonanta Taxelor) avand in vedere ca implementarea acesteia ar discrimina producatorii de energie electrica prin modalitatea diferita de taxare introdusa, conform Wall-Street.

 

Obiectivul principal pe care il avem este minimizarea impactului financiar asupra companiei. Exista posibilitatea ca schimbarea de saptamana trecuta sa fi introdus o discriminare intre producatorii de energie; este o masura foarte discutabila ce ar putea sa fie vazuta ca ajutor de stat pentru anumite companii.

 

Cu o saptamana in urma, Guvernul a adoptat o serie de modificari la mult-contestata Ordonanta a Taxelor. In sectorul energetic a fost mentinuta plafonarea pretului la gaze la nivelul de 68 lei/MWh (dar s-a amanat cu o luna, urmand a se aplica de la 1 mai), in timp ce de la plata impozitului de 2% pe cifra de afaceri a afaceri au fost exceptati operatorii pe baza de carbune.

Hidroelectrica este afectata si de un nou ordin ANRE care forteaza compania sa livreze pe piata reglementata 65% din productie la preturi care sa permita un profit de cel mult 5% din suma costurilor justificate, aferente activitatii de producere a energiei electrice.

Hidroelectrica a inregistrat in 2018 cel mai mare profit din istorie, castigul net ajungand la nivelul de 1,55 miliarde lei, cu 13,9% mai mult decat in anul precedent.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here