spot_img
AcasăComunicateGigantul internațional SYSTRA cumpără grupul Italian Sws Engineering, intrând astfel în Romania...


Gigantul internațional SYSTRA cumpără grupul Italian Sws Engineering, intrând astfel în Romania prin preluarea subsidiarei locale a Sws

Compania internațională de infrastructură de transport și soluții de mobilitate SYSTRA a încheiat tranzacția de preluare a grupului italian Sws Engineering, subsidiara locală a acestuia fiind de asemenea preluată în cadrul tranzacției. Proiectul a fost gestionat local de casa de avocatură ONV LAW.

Prezent în România cu un birou la București, grupul italian Sws Engineering este unul dintre marii furnizori europeni de servicii de inginerie civilă, amenajare a teritoriului și topografie. Prin intermediul holdingului său, Sws Engineering Group are subsidiare operaționale în Italia, Canada, Statele Unite ale Americii, Turcia, Regatul Unit, Norvegia și România.

O companie originară din Franța, SYSTRA este unul dintre cele mai importante grupuri internaționale de inginerie și consultanță, specializat în soluții de transport public și mobilitate. Compania este activă de peste 60 de ani și oferă servicii pentru dezvoltarea, îmbunătățirea și modernizarea infrastructurilor și sistemelor de transport ale orașelor și regiunilor din peste 50 de țări din toată lumea, atât în Europa cât și în Orientul Mijlociu sau Asia. SYSTRA numără peste 7.500 de angajați în toată lumea și generează un business anual de aproape 700 milioane de euro.

“Piata internațională de M&A (fuziuni și achiziții) a fost relativ dinamică anul acesta, în contextul în care business-ul global tinde să se consolideze, ca raspuns la evoluțiile economice ale ultimilor 2 ani, cât și ca reacție la efectele economice ale pandemiei. Alături de sectorul de infrastructură, avem semnale privind intrarea unor noi jucători în România în perioada următoare și dinspre alte domenii – precum cel de energie, tehnologie, sănătate sau real estate,” declară Mihai Voicu, Partener ONV LAW.

Tranzacția a fost condusă la nivel internațional de către UGGC Avocats, una dintre cele mai mari case de avocatură independente din Franța, iar un număr total de peste 20 avocați specializați în M&A din 8 țări au fost de asemenea implicați. Echipa ONV LAW a fost reprezentată de avocații de business Ana-Maria Petrescu – Senior Associate, Lorena Ciobanu – Partener și Mihai Voicu – Partener și Coordonator al Diviziei Business Law. Atât UGGC Avocats cât și ONV LAW sunt parte a rețelei globale de case de avocatură independente Interlaw.
RELATED ARTICLES