IMM-urile vor beneficia de bani pentru a-şi achiziționa echipamente şi utilaje

0
5

Guvernul a aprobat miercuri programul IMM Leasing, prin care companiile mici şi mijlocii vor putea accesa finanţări pentru achiziţionarea de echipamente şi utilaje în leasing, potrivit Adevărul.ro.

IMM Leasing de echipamente şi utilaje este al patrulea program de sprijin guvernamental acordat sectorului IMM în cadrul Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, implementat de Ministerul Finanţelor Publice şi FNGCIMM.

De asemenea, Programul va fi operaţionalizat în perioada imediat următoare. Programul guvernamental îşi propune stimularea accesării finanţărilor de tip leasing financiar în vederea achiziţionarii de active noi sau second-hand pentru desfăşurarea activităţii companiilor, în special a celor care au nevoie de transfer de tehnologie în procesele de producţie.

Conform programului, valoarea maximă cumulată a finanţărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul acestei facilităţi va fi de 5.000.000 lei, iar perioada şi modalitatea de rambursare a finanţărilor vor fi stabilite de finanţatori, conform normelor interne ale acestora.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here