spot_img
AcasăEconomieImobiliarele au parte de schimbări la nivel financiar


Imobiliarele au parte de schimbări la nivel financiar

În prima lună a acestui an, prețurile medii solicitate pentru apartamentele disponibile spre vânzare, atât noi, cât și vechi, au continuat să crească, moderat, atât pe plan național, cât ți în majoritatea marilor orașe ale țării, potrivit datelor Profit.ro.

În luna ianuarie a fost consemnat un avans de 0,69% la nivel de țară, de la 1.164 de euro pe metru pătrat util, la finele lunii decembrie 2017, până la 1.172 de euro pe metru pătrat util, arată o analiză a portalului imobiliare.ro.

Tendința de creștere resimțită în ianuarie 2018 a fost susținută în mod exclusiv de segmentul locuințelor nou-construite, întrucât prețurile apartamentelor vechi din marile centre regionale fie au stagnat, fie au consemnat scăderi.

Astfel, în București, pretențiile vânzătorilor de apartamente s-au majorat, per ansamblu, cu 0,64% în ianuarie 2018, de la 1.259 la 1.267 de euro pe metru pătrat util. În vreme ce prețul mediu solicitat pentru un apartament vechi s-a menținut constant, la o valoare de 1.187 de euro pe metru pătrat, unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale s-au apreciat cu 1,45%, de la 1.306 la 1.325 de euro pe metru pătrat util.
RELATED ARTICLES