spot_img
AcasăEconomieINS: Câştigul salarial mediu nominal net a crescut în noiembrie cu 2%


INS: Câştigul salarial mediu nominal net a crescut în noiembrie cu 2%

Câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5.196 lei în luna noiembrie 2019, cu 106 lei (+2,1%) mai mare decât în luna octombrie 2019, iar câştigul salarial mediu nominal net a fost 3.179 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 63 lei (+2%), potrivit datelor anunţate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice), 7.610 lei, iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1.803 lei)”, arată INS într-un comunicat.

În luna noiembrie 2019 comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,9%, potrivit News.ro.

De asemenea, indicele câştigului salarial real a fost 101,8% pentru luna noiembrie 2019 faţă de luna precedent, potrivit sursei citate.

În același timp, creşterile câştigului salarial mediu net s-au datorat realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte/proiecte), cât şi a disponibilizărilor de personal cu câştiguri salariale mai mici faţă de medie, din unele activităţi economice.


RELATED ARTICLES