INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut

0
7

În luna ianuarie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută, cu 22,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitatea crescut cu 0,4%, potrivit datelor anunţate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 7,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,6%, scrie News.ro.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 3,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,2%.

De asemenea, creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+18,1%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+7,2%), potrivit sursei amintite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here