spot_img
AcasăEconomieInvestițiile economiei naționale au crescut


Investițiile economiei naționale au crescut

Investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 12,1% în primul semestru, la 39,68 miliarde lei, comparativ cu semestrul I 2018, arată datele transmise luni de Institutul Național de Statistică (INS).
”În semestrul I 2019, comparativ cu semestrul I 2018, investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 12,1%, creștere înregistrată la lucrările de construcții noi (+30,3%) și la alte cheltuieli (+4,8%). Investițiile nete în utilaje (inclusiv mijloace de transport) au înregistrat o scădere cu 1,3%”, arată un comunicat al INS.
De asemenea, investițiile nete realizate în economia națională au crescut în trimestrul II cu 18,7%, la 22,53 miliarde lei, comparativ cu trimestrul II 2018, scrie Profit.ro.
Totodată, investițiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării și reconstrucției celor existente, precum și valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente și al terenurilor preluate cu plată de la alte unități sau de la populație (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare.


RELATED ARTICLES