spot_img
AcasăComunicateISF inaugurează prima școală de vară dedicată pieței de capital


ISF inaugurează prima școală de vară dedicată pieței de capital

Institutul de Studii Financiare (ISF) a inaugurat prima școală de vară dedicată profesioniștilor din piața de capital. Evenimentul a fost organizat în perioada 08-09 iunie 2021, la care au participat zeci de profesioniști din piața de capital. Aceștia și-au realizat astfel formarea continuă obligatorie aferentă anului 2021.

Evenimentul s-a bucurat de o audienţă diversă şi importantă în domeniu şi a fost organizat în mediul online. Pentru profesiile menţionate în regulamentele din domeniu- respectiv administrator de risc, consultant de investiții, consultant financiar, au fost oferite sesiuni cu valoare adăugată, dar şi posibilitatea de conformare la cerințele de formare profesională continuă pentru anul 2021, conform Regulamentului ASF nr. 28/2020.

Tematicile incluse în cadrul programului au fost: “Relația cu Investitorii, de la teorie la practică”, „Introducere în Finanţe Comportamentale. „Investitori” şi „Tranzacționarea instrumentelor financiare”. În cadrul acestor sesiuni de instruire au fost atinse subiecte de interes pentru piaţă, fiind susţinute atât de profesionişti din domeniu, cât şi de reprezentanți ai Autorităţii de Supraveghere Financiară.

„Prin organizarea acestui eveniment, ISF își întărește aportul esențial pe care îl are în pregărirea profesioniștilor din piața de capital. Ne-am luat angajamentul să respectăm directivele europene cu privire la pregătirea continuă obligatorie și să creștem gradul de educație financiară la nivel național atât când vine vorba de consumatori cât și când vine vorba de profesioniști. Feedback-ul a fost unul extrem de bun. Discuțiile și schimbul de informații  au fost foarte de utile și aplicabile din punct de vedere al noţiunilor incluse şi uşor de transpus în activitatea lor curentă”, a explicat Marian Siminică, directorul executiv al ISF.

 RELATED ARTICLES