spot_img
AcasăEconomieLegea salarizării unitare, gata în iunie


Legea salarizării unitare, gata în iunie

Legea salarizării unitare a bugetarilor va fi finalizată şi trimisă către Parlament cel mai târziu în luna iunie 2017. Declaraţia îi aparţine ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi a fost făcută luni, 16 ianuarie. Vasilescu a precizat, totodată, că raportul dintre salarii va fi de 1 la 13.

„Acum lucrăm la Legea salarizării unitare, iar toate salariile bugetarilor vor creşte, evident că vor creşte şi cele ale demnitarilor în raportul care este absolut necesar, dar credem că e bine să se întâmple toate aceste majorări odată pentru toată lumea”, a spus ministrul Muncii, citată de agenţia de presă Mediafax.

Vasilescu a menţionat că raportul dintre salarii va fi de 1 la 13. „Nu o luăm de la zero. Raportul va fi de 1 la 13. Termenul este trimestrul al doilea al acestui an, deci practic din aprilie-mai trebuie să o avem în curs de finalizare ca maximum în luna iunie să intrăm cu ea în Parlament”, a adăugat ministrul Muncii, menţionând că legea va intra în dezbaterea Legislativului înainte de vacanţa parlamentară.


RELATED ARTICLES