spot_img
AcasăEconomieLucrările de construcții din România au evoluat


Lucrările de construcții din România au evoluat

România a avut, în trimestrul al doilea, cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din Uniuniea Europeană, atât comparativ cu trimestrul precedent, cât și față de perioada echivalentă din 2018, relevă datele publicate marți de Eurostat. În ritm anual, lucrările de construcții din România au avansat cu 30,7% în trimestrul al doilea, în timp ce, față de trimestrul anterior, creșterea a fost de 15,3%, scrie Profit.ro.

De asemenea, România este urmată în clasamentul celor mai bune evoluții anuale din costrucții de Ungaria, cu un avans de 27,5% față de trimestrul al doilea din 2018. În ritm trimestrial, România este singura țară unde sectorul construcțiilor a evoluat pozitiv, dintre cele pentru care există date disponibile.

În primul trimestru, România avusese cea mai mare creștere a lucrărilor de conctrucții din UE, comparativ cu trimestrul precedent, și a șaptea mare creștere în ritm anual. În iunie, sectorul construciilor din România a avut cea mai bună evoluție anuală din UE.RELATED ARTICLES