spot_img
AcasăEconomieManagerii preconizează o evoluție a numărului de salariați în construcții și comerțul...


Managerii preconizează o evoluție a numărului de salariați în construcții și comerțul cu amănuntul

Managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o creștere moderată a numărului de salariați în construcții și comerțul cu amănuntul, dar o ”relativă stabilitate” a activității în industria prelucratoare, arată datele transmise miercuri de Institutul Național de Statistică (INS) în cadrul anchetei de conjunctură din luna august, conform Profit.ro.

Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. În industria prelucrătoare, în cadrul anchetei de conjunctură din luna august, managerii preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural +3%).

Totodată, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +5%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).RELATED ARTICLES