spot_img
AcasăComunicateMesajul președintelui Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, cu ocazia aniversării...


Mesajul președintelui Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, cu ocazia aniversării Instituției supreme de audit (Înalta Curte de Compturi)

Pe 24 ianuarie, acum 163 de ani, Principatele Române se uneau sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, iar cinci ani mai târziu, în 1864, la aceeași dată, Domnitorul promulga legea de înființare a Înaltei Curți de Compturi.

Gestionarea corectă a banului public a fost, de la început, esența activității Curții de Conturi, generând valoare adăugată în societatea românească. Acest obiectiv se află și astăzi în centrul activității instituției noastre, independența și servirea interesului public fiind valorile care definesc activitatea auditorului public extern.

Curtea de Conturi a României traversează o etapă de modernizare, de la standardele de audit și modul de lucru, până la planificarea programului de activitate și definirea identității organizaționale, schimbări necesare pe care le facem în cooperare cu omologii noștri internaționali.

Ne dorim o instituție care să se bucure de încrederea românilor și care să ofere un sprijin real și consistent în administrarea eficientă a banului public, contribuind astfel la schimbarea în bine a societății românești.

Vă asigurăm că vom rămâne deschiși dialogului și mereu atenți la nevoile cetățeanului, beneficiarul direct al activității noastre.

La mulți ani!

















RELATED ARTICLES