spot_img
AcasăEconomieMinisterul Economiei obligă Transgaz să plătească dividende de 171 milioane lei


Ministerul Economiei obligă Transgaz să plătească dividende de 171 milioane lei

Ministerul Economiei a solicitat companiei naționale Transgaz convocarea unei Adunări Generale Ordinare a Acționarilor pentru aprobarea distribuirii de dividende în valoare de 171 milioane de lei, conform raportului transmis Bursei de Valori București (BVB), citat de News.ro.

”În conformitate cu prevederile art. 122 alin. (1) din Legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, SNTGN Transgaz informează pe toţi cei interesaţi asupra faptului că Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, în calitate de acţionar majoritar, în numele statului, al SNTGN Transgaz, a solicitat convocarea unei Adunări Generale Ordinare a Acţionarilor, având pe ordinea de zi aprobarea distribuirii sub formă de dividende a sumei de 171 milioane lei din sumele existente în soldul la 31.12.2016 al conturilor ‘alte rezerve’ şi ‘rezultatul reportat’, în aplicarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 29/2017”, se arată în raport.

Totodată, toate companiile de stat vor trebui să vireze în buget toate dividendele neangajate în proiecte viitoare în urma unei solicitări venite din partea Guvernului.

Producătorul de gaze Romgaz va distribui așadar acționarilor dividende în valoare de 750 de milioane de lei.

De asemenea și Conpet și-a anunțat investitorii în vederea convocării în următoarele zile a Adunării Generale a acționarilor pentru a emite dividendele în valoare de 85 milioane de lei, măsură solicitată de către Ministerul Energiei.


RELATED ARTICLES