spot_img
AcasăEconomieMinisterul Mediului: Programele „Rabla” și „Rabla Plus” demarează după 10 mai


Ministerul Mediului: Programele „Rabla” și „Rabla Plus” demarează după 10 mai

Românii pot aplica pentru programele „Rabla” și „Rabla Plus” începând cu data de 10 mai. Anul acesta, suma acordată pentru achiziția unui automobil clasic va fi de 6.500 de lei și de 10.000 de euro pentru achiziționarea unui autovehicul electric, a anunțat marți ministrul Mediului, citat de Mediafax.

„În urma tuturor observaţiilor pe care le primim de la Agenția Fondului de Mediu, încercăm să ţinem pasul, să introducem, dacă e cazul, modificări, astfel încât pe data de 24 aprilie, când se termină dezbaterea publică, să avem ordinul de ministru pregătit şi să demarăm procedurile de acreditare a producătorilor. Aşadar, ne propunem că ambele programe, şi Rabla şi Rabla Plus, să demareze până la dată de 10 mai”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

În martie, fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin anunța că pentru prima oară subvenția acordată prin Programul Rabla Plus, pentru automobile cu emisii zero de noxe, ar putea fi dublată, suma ajungând la 10.000 de euro, pentru a fi achiziționate astfel circa 1.000 de automobile electrice.

Tot atunci, fostul ministru anunța că anul trecut s-au vândut numai circa 40 de mașini electrice.


RELATED ARTICLES