spot_img
AcasăEconomieNoi investiții în cadrul Central Business District din București


Noi investiții în cadrul Central Business District din București

Globalworth, companie fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas și liderul industriei de clădiri de birouri din România, a finalizat preluarea celor două terenuri în zona de nord a Bucureștiului, achiziție semnată la finalul anului trecut, pe care va construi două noi clădiri de birouri.

Ambele terenuri se află în zona Gara Herăstrău/Barbu Văcărescu din noul Central Business District. În total, acestea vor permite dezvoltarea a aproximativ 40.000 metri pătrați de spații comerciale, preponderent birouri.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare listată pe piața bursieră AIM care activează în Europa Centrală și de Est, axată cu precădere pe piața din România, unde este liderul pieței de clădiri de birouri, și Polonia, unde compania s-a extins recent.

Totodată, în decembrie 2017, Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că a intrat în acționariatul dezvoltatorului imobiliar Globalworth Real Estate Investments Limited, prin preluarea unei participații de 4,4%, în cadrul unei oferte publice pentru susținerea dezvoltării portofoliului companiei și a operațiunilor din România și Polonia, prin care compania a atras 340 de milioane de euro.


RELATED ARTICLES