spot_img
AcasăEconomieO nouă misiune economică Afaceri.ro în China


O nouă misiune economică Afaceri.ro în China

În perioada 27 iunie – 5 iulie Afaceri.ro organizează, pentru al doilea an consecutiv, o misiune de afaceri în China. Timp de 9 zile, delegația românească va participa, atât în Shanghai, cât și în Beijing, la două conferințe Afaceri.ro, la tîrgul Mobile World Congress Shanghai, la sesiuni de „business matching”, întâlniri cu mediile de afaceri din cele două metropole și „networking” informal în cadrul programului cultural și turistic. Marius Alexa, presedintele companiei Arhipelago care opereaza platforma Afaceri.ro, oferă detalii suplimentare.

   „Sunt invitați antreprenori și specialiști din multiple domenii care doresc să lege relații de afaceri cu parteneri din China. Fie că vorbim de exportatori, importatori sau alte tipuri de tranzacții, Afaceri.ro este platforma potrivită prin intermediul căreia cei interesați îsi pot găsi contacte de afaceri relevante. Cred că un punct major de interes este și oportunitatea de a participa la Mobile World Congress Shanghai, unul din evenimentele majore din lume în domeniul tehnologiilor Mobile. Este însă esențial să evidențiez mecanismul de gestionare a contactelor de afaceri pe care il pune la dispozitie Afaceri.ro. Mai concret, noi trimitem profilul delegatului și interesele sale, iar partea chineză va invita la discuții o serie de potențiali parteneri potriviți. E bine de subliniat și faptul, pe care cei care știu mediul de afaceri din China îl stiu deja, că pentru siguranța, predictibilitatea afacerilor derulate acolo cu parteneri locali e foarte important ca să există un sprijin, o recomandare din partea oficialităților. Este exact ceea ce platforma noastră oferă. În plus, mai trebuie adăugat și faptul că în acest moment în China se află în curs un demers major de tranziție către un mediu de afaceri care să se orienteze în tot mai mare măsură către consumul intern de produse si servicii. Ceea ce poate oferi oportunități interesante celor care vor sti să exploateze aceste tendințe.

Marius Alexa crede că ar fi o mare greșeală dacă antreprenorii români, companiile românești, ar ignora China, în general Asia de Sud Est, unanim considerată drept cea mai dinamică regiune în plan economic la nivel global. În actuala economie globalizată relația cu piața și producătorii chinezi își găsește un loc aparte în agenda managerilor români. Fie că suntem în concurență, fie că le vindem produsele sau căutam să ciupim un pic din imensa piața chineză, noi trebuie să fim conectați cu China pentru că face parte din regula jocului și nu putem să ignorăm enormele oportunități ale acestei zone. Mulți oameni de afaceri din regiunea noastra derulează de ani buni afaceri cu China, iar ce își propune acum Afaceri.ro este să ofere într-un cadru consolidat, adaptat nevoilor individuale ale fiecăruia, posibilitatea de a realiza contacte relevante companiilor care caută investiții, posibilități de export a produselor agroalimentare sau alte colaborări în plan comercial. La ora actuală este imposibil să ignori potențialul imens oferit de piața chineză”.

   În esență, programul conține puncte de interes relevante în planul afacerilor dar este atractiv si din punct de vedere turistic, oferind posibilitatea de a vizita două dintre marile metropole ale lumii, dintr-o țară cu  o civilizație milenară. „Vom face primul popas în Shanghai – capitala economică a Chinei, unde vom participa la târgul de tehnologie, vom organiza apoi prima ediție a Conferinței Afaceri.ro Shanghai, urmată de o serie de întâlniri de afaceri, iar ulterior mergem la Beijing unde organizăm a doua ediție a Conferinței Afaceri.ro Beijing. Participăm la un curs special si foarte util privind bunele practici de afaceri în China si, bineînțeles, vom avea o sesiune de întîlniri de afaceri”.

Mai multe detalii despre Misiunea economică Afaceri.ro China 2016 pot fi găsite pe pagina oficială (http://www.afaceri.ro/misiunea-economica-afaceri-ro-china-2016/) sau contactând organizatorii la evenimente@arhipelago.com.


RELATED ARTICLES