spot_img
AcasăEconomieO treime dintre absolvenţii de studii superioare din România se află în...


O treime dintre absolvenţii de studii superioare din România se află în București

Cei mai mulți absolvenți de studii superioare sunt în București (33% din totalul absolvenților din România), Cluj – Napoca (11%), Iași (10%), Timișoara (7%) și Craiova (6%), potrivit ultimelor date furnizate de INSSE.

De asemenea, în cele cinci centre universitare cu cei mai mulți absolvenți de studii superioare, master și doctorat se dau în folosință în acest an cele mai multe clădiri de birouri și se tranzacționează cele mai multe spații, scrie Economica.net.

În total, 126.271 de studenți și-au luat licența, masterul sau doctoratul, în 36 orașe universitare, la nivelul întregii țări, în 2017. Din aceștia, 66% au absolvit studii superioare într-unul din cele cinci centre universitare principale București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova. În acest an, încep anul universitar 377.000 studenți români.

Bucureștiul este cel mai mare centru universitar, care are o treime din absolvenții de facultate și un volum de 370.000 mp de spații de birouri prevăzute pentru livrare în acest an, aflându-se pe primul loc în țară, atât la numărul de studenți cât si la stocul de spatii de birouri si la volumul de livrări planificate pentru 2019. Printre companiile mari care au încheiat contracte de pre-închiriere și s-au mutat sau se vor muta în spații noi dându-le de lucru acestor absolvenți se numără ING Tech, Microsoft, Sparkware, Thales, London Stock Exchange etc. Majoritatea și-au poziționat birourile chiar lângă Universitatea Politehnică București.


RELATED ARTICLES