OportUNITATE în Școala de la Sat

0
35


Pe principiul “Școala de la sat e tot școala de stat” oameni de bine și-au unit forțele pentru modernizarea școlilor și grădinițelor din Scorțeni. Proiectul are ca scop reducerea diferențelor educaționale între mediul urban și rural prin oferirea de oportunități egale copiilor de la sate.
În urma întâlnirilor și inițiativelor Romanian Business Leaders, Repatriot și Antreprenorești – Adoptă un Sat, comunitatea acționează! Voluntari din comuna Scorțeni, antreprenori, atât din România cât și din Diaspora, cu ajutorul Fundației Comunitare Prahova și autorităților locale au inițiat prima campanie de strângere de fonduri pentru modernizarea școlilor din mediul rural, de la Scorțeni.

Raluca Uță, managerul de proiect al “Antreprenorești – Adoptă un Sat” pentru comuna Scorțeni și inițiatoarea programului OprtUNITATE în Școala de la Sat, își aduce aportul la implementarea și derularea acestuia prin experiența și cunoștințele dobândite ca manager în cadrul trustului multi academic Chrysalis, Londra.
”OportUNITATE în școala de la sat, este o viziune a unei echipe de antreprenori și experți, care-și dorește să faciliteze accesul la educație a copiilor din mediul rural, conform standardelor europene și a secolului în care trăim. Prin expertiza pe care o am în domeniul managementului educațional, sunt încântată să ofer comunității din Scorțeni timpul și expertiza mea, care vor contribui la reducere diferențelor dintre o școală din mediul rural și una din Londra. Copiii și tinerii noștri de azi sunt adulții capabili de mâine, pe care trebuie să-i ghidăm și să le oferim condiții și oportunități de dezvoltare în inima satelor în care locuiesc.”

Inițiativa unui astfel de program a fost primită cu mult entuziasm și a captat atenția și la nivel internațional, implicându-se astfel, ca voluntari, în proiect antreprenori din Diaspora, precum Cristina Crin, Designer de Interior, Fondator al firmei Perpetuum Designs din Chicago care se va ocupa de designul sălilor de grădiniță.
Este uimitor și totodată contagios entuziasmul oamenilor de a ajuta și colaborarea dintre instituții pentru realizarea unui astfel de proiect!

Pentru realizarea și definitivarea în bune condiții a programului OportUNITATE în școala de la sat este nevoie de contribuția fiecăruia dintre cei care cred într-o dezvoltare benefică a centrelor educaționale din mediul rural. Aceștia se pot alătura campaniei de strângere de fonduri prin donații la:
– link de plată: https://mpy.ro/2py1g2er
– draft contract de sponsorizare dacă sunt companii dornice să ajute (anexat)
– donații în cont: RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001, detalii plată: donație GI Scorteni

Aici poți găsi informații despre campanie – Fundația Comunitară Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here