spot_img
AcasăComunicatePLATFORMĂ DE AJUTOARE SUSȚINUTĂ CU PARTENERIATE ÎNTRE PROFI, MINISTERUL AGRICULTURII SI...


PLATFORMĂ DE AJUTOARE SUSȚINUTĂ CU PARTENERIATE ÎNTRE PROFI, MINISTERUL AGRICULTURII SI CRUCEA ROSIE

Inaugurată astăzi, platforma www.profi.ro/ajutor-ucraina/ este o șansă pentru ca mulți dintre cei peste o suta de mii de ucrainieni refugiați în România în ultimele zile să găsească ajutorul de care au nevoie. Aici cererile celor care caută ajutor se întâlnesc cu ceea ce  nu doar Profi, ci și fiecare dintre noi, oameni și firme deopotrivă, oferă din suflet pentru a-i sprijini.

Intuitivă și dezvoltată în limbile română, ucrainiana, engleză și rusă, platforma face extrem de ușoară comunicarea dintre cei cei care caută și cei care oferă ajutor.

“Invităm cât mai mulți oameni, donatori și refugiați, să acceseze platforma pentru ca ajutorul să vină cât mai repede!” declară Calin Costinaș, Director general adjunct Profi

O zonă specială în această platformă este destinată marilor donatori care furnizează importante  cantități de produse.

Platforma este întărită considerabil prin parteneriatele semnate între Profi și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe de o parte, iar pe de alta de Profi și Crucea Roșie. Aceste parteneriate facilitează colectarea ajutoarelor și apoi distribuirea lor în cel mai scurt timp acolo unde e nevoie de ele.

Parteneriatul cu MADR prevede crearea cadrului institutional pentru colaborare in vederea acordarii de asistență și ajutor umanitor către ucrainienii refugiați în România. Autoritatea semnalează care sunt necesitățile iar Profi asigură bunurile de strictă necesitate ce constau din hrană, apă, materiale de întreținere și igienă.

La rândul său, Crucea Roșie are experiența și canalele prin care și ea poate afla cu rapiditate unde este nevoie de ajutor, deținând totodată  voluntarii și mijloacele care pot face ca ajutoarele sa ajungă în cel mai scurt timp acolo unde este nevoie de ele.

RELATED ARTICLES