spot_img
AcasăComunicatePovești pe care poate nu le știai: ele sunt femeile inginer de...


Povești pe care poate nu le știai: ele sunt femeile inginer de la Xiaomi

Noaptea târziu, Yang Dongdong încă stătea cu ochii în ecranul computerului, iar degetele ei alunecau cu repeziciune pe taste, scriind ultimele linii de cod. Câteva reglaje și apoi testele finale! Sunetul melodios a căpătat viață, iar bugul softului video a fost în sfârșit rezolvat. Colegii au felicitat-o pe Yang Dongdong pentru modul în care a rezolvat problema. Cu toate că întreaga echipă s-a bucurat, nimeni n-a fost foarte entuziasmat pentru că aceste mici reușite sunt frecvente.

Yang Dongodong a absolvit  Beijing University of Posts and Telecommunications cu o diplomă în automatizarea testelor tehnologice. S-a alăturat echipei Xiaomi ca inginer în cadrul Departamentului Platformelor de Sistem, în urmă cu șase ani și jumătate. În timpul liber, îi place să alerge, să asculte muzică și să se distreze alături de prieteni. Marea ei pasiune rămâne cititul, după cum a dezvăluit: “Cu toate că îmi plac romanele clasice și istorice, cărțile despre tehnologie sunt întotdeauna prima mea alegere, deoarece proiectele noastre nu pot merge mai departe, dacă nu ne dezvoltăm în permanență.”

Există o mulțime de femei inginer precum Yang Dongdong în cadrul Xiaomi.

Ca urmare a dezvoltării rapide a industriilor high-tech și de Internet, tot mai multe femei au început să se implice în știință și tehnologie în întreaga lume. Aceste femei inginer au jucat și joacă un rol semnificativ în design, inginerie, cercetare și dezvoltare, testare, dar și în alte departamente. Numărul lor crește la Xiaomi, companie în cadrul căreia își demonstrează zi de zi talentele.

Pentru ele, principalul motiv de a alege o carieră în tehnologie la Xiaomi a fost acela că se pot dezvolta în permanență. Li Yanhua face parte din Departamentul de Standarde și Noi Tehnologii și a ales această carieră datorită pasiunii ei din facultate pentru știință și tehnologie, care a adus-o în acest loc.

Gao Luyu de la Departamentul de Inteligență Artificială este unică atunci când vine vorba de logică matematică și a intrat în industria high-tech încă din copilărie.

Gu Chenbing se ocupă de platforma de e-commerce Youpin și este pasionată de tehnologie și a ales să fie inginer pentru a-și obține rapid independența financiară. În opinia ei, această carieră o ajută să se perfecționeze în cel mai eficient mod posibil.

Stereotipurile legate de sex au transformat cuvântul “inginer” în unul asociat bărbaților. Femeilor li s-a spus încă din copilărie că există unele cariere care nu li se potrivesc. Li s-a mai spus că ar trebui să aleagă “slujbe pentru fete”.

De ce ar trebui ca viitorul unei persoane să fie decis de sex? Weng Xiaoping de la Departamentul de Analize al Datelor a văzut lucrurile în mod diferit: “Femeile sunt mai atente și mai dedicate atunci când au o problemă de rezolvat. Avem o intuiție mai bună, ceea ce duce la o colaborare mai eficientă. Acestea sunt avantajele femeilor care activează în domeniul tehnologiei”.

Și Yang Dongdong de la Departamentul Platformelor de Sistem susține că nu există diferențe între bărbați și femei în tehnologie. Zhang Chen de la Departamentul de Cercetare și Dezvoltare al Sistemelor îi întărește spusele: “Femei sau bărbați, suntem cu toții ingineri. Departamentul nostru este responsabil de cercetarea și dezvoltarea sistemelor TV, iar birourile noastre sunt pline de tot felul de televizoare pe care le testăm în cele mai mici detalii. Cu toții suntem obișnuiți să cărăm televizoarele de la un birou la altul, indiferent de mărimea pe care o au. Înlăturarea panoului sau instalarea unei baterii sunt floare la ureche pentru oricine din departament, fie el bărbat sau femeie”.

Xiaomi este o companie tânără și inovatoare care prețuiește oamenii dispuși să dea totul pentru a-și îndeplini visurile. Fie că vorbim de femei sau bărbați, oricine își poate găsi rolul potrivit la Xiaomi. Aceste femei inginer și-au folosit înțelepciunea și profesionalismul pentru a rezolva în cadrul Xiaomi o mulțime de probleme tehnice din domenii diferite. Au contribuit la viziunea companiei de a permite tuturor să aibă acces la o viață mai bună prin intermediul tehnologiilor inovative. În același timp, s-au dezvoltat și au făcut carieră și multe dintre ele au obținut recunoaștere și premii din partea companiei.

Tan Meifang de la Departamentul de Afaceri Inovative a spus că Xiaomi prețuiește talentele. Sunt multe femei cu funcții de conducere în departamentele Xiaomi, ceea ce nu este ceva foarte comun în această industrie. Gao Luyu susține și ea că toți cei de la Xiaomi sunt specialiști în anumite domenii. Fiecare are ceva de învățat de la celălalt, iar echipa progresează în permanență. Când cineva întâmpină o problemă, șefii departamentelor și colegii îi sar imediat în ajutor.

“Îmi place foarte mult această frază rostită de CEO-ul nostru, Lei Jun: ‘atât timp cât ești un talent în tehnologie și ești pasionat de tehnologie, te invităm în echipa Xiaomi pentru a-ți transforma visurile în realitate’. Aceste cuvinte m-au inspirat întotdeauna și m-au motivat să descopăr lucruri noi. Cred că femeile n-ar trebui să fie afectate sau n-ar trebui să își limiteze alegerile în privința carierei din cauza prejudecăților și a îndoielilor. În schimb, trebuie să ne ascultăm inima și să facem lucrurile din pasiune. Trebuie să avem curajul să ne urmăm idealurile”, spune Wang Shanshan de la Departamentul Platformelor Cloud.

Xiaomi se mândrește cu aceste femei talentate care sunt devotate carierelor alese și are ușile deschise pentru orice femeie care își dorește să cunoască oameni diferiți, să se bucure de altfel de călătorii și să evolueze pe această scenă de vis a tehnologiei.

Pentru galeria foto cu femeile inginer din cadrul Xiaomi, intrați AICI.





















RELATED ARTICLES