spot_img
AcasăEconomiePrețurile apartamentelor încep să scadă


Prețurile apartamentelor încep să scadă

După o lună martie în care prețurile s-au majorat ușor, în aprilie pretențiile vânzătorilor de apartamente au scăzut pe plan national, conform Profit.ro.

Suma medie solicitată la nivel de țară s-a diminuat cu 0,7% față de luna anterioară, de la 1.237 la 1.228 de euro pe metru pătrat util. Nu în toate marile orașe monitorizate constant de Imobiliare.ro, au avut loc scăderi nete de preț luna trecută – unele înregistrând, în schimb, aprecieri ușoare. În aceste centre regionale, tendința descendentă a fost resimțită în special pe segmentul rezidențial nou, în vreme ce locuințele din blocurile vechi au consemnat variații mai ușoare și, de obicei, pozitive, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.

În cel mai mare oraș al țării, apartamentele s-au apreciat, per ansamblu, cu 0,2% luna trecută, de la 1.327 la 1.330 de euro pe metru pătrat util. Evoluțiile au fost, însă, diferite, pe cele două segmente de piață analizate: locuințele din blocurile vechi au consemnat un avans de 0,3%, de la 1.215 la 1.219 euro pe metru pătrat util, în vreme ce unitățile locative nou-construite au resimțit o scădere ușoară, de 0,1% în acest răstimp, de la 1.409 la 1.408 euro pe metru pătrat util, potrivit sursei citate.

De asemenea, și în capitala Banatului a avut loc, ca și în Brașov, o scădere de ansamblu a prețului mediu solicitat de către vânzători. Mai exact, apartamentele s-au ieftinit cu 0,9%, ajungând la o medie de 1.217 euro pe metru pătrat, față de 1.228 de euro pe metru pătrat la finele lunii precedente.


RELATED ARTICLES