spot_img
AcasăEconomiePrețurile carburanților vor crește


Prețurile carburanților vor crește

OMV Petrom, principala companie comerciantă de carburanți din România a scumpit în această săptămână de două ori, luni și miercuri, benzina în stațiile sale, cu câte 4 bani pe litru, conform Profit.ro.

Astfel, miercuri au fost înregistrate scumpiri și la motorină în unele stații Petrom, ca urmare a dublării prețului petrolului din ultimele două luni și a ieșirii economiei și populației din carantina impusă de Guvern.

De asemenea, Petrom nu este singura companie care a efectuat scumpiri de la începutul acestei luni, Lukoil, de exemplu, majorând prețul benzinei la stațiile din zona Șoselei Alexandria cu 12 bani/l (de la 4,2 la 4,32 lei/l) și cel al motorinei cu 10 bani/l (de la 4,42 bani la 4,52 bani/l).

Ridicarea restricțiilor de deplasare a impulsionat cererea de carburanți, care în plus s-a suprapus și peste o apreciere a prețului internațional al petrolului. Drept urmare, trendul de ieftinire a benzinei și motorinei din perioada de urgență s-a inversat, în prezent piața autohtonă traversând o perioadă de scumpiri.
RELATED ARTICLES