spot_img
AcasăEconomiePrețurile serviciilor medicale private s-a majorat în 2017 cu 12%


Prețurile serviciilor medicale private s-a majorat în 2017 cu 12%

Piața serviciilor medicale private este unul dintre cele mai dinamice sectoare de business din România, după ce a avansat, în 2017, cu 12% față de anul anterior, conform unei analize realizate un comparator de servicii medicale din România.

În prezent, valoarea acestui segment de servicii este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, cu o creștere medie anuală de 9,5% produsă în perioada 2011-2016, potrivit Agerpres.

În același timp, numărul centrelor medicale private a crescut de trei ori, până la peste 600 de unități în 2016. Potrivit Elizei Pintilie, inclusiv nivelul ridicat al „plăților din buzunar” în unitățile de stat a contribuit la dezvoltarea pieței private, îngreunând accesul populației la serviciile publice de sănătate.

Potrivit rapoartelor de cercetare a pieței, compararea prețurilor și a ofertelor este un pas esențial în decizia de cumpărare a utilizatorilor online în întreaga lume. Doar în 2014, jumătate dintre clienții online la nivel mondial au folosit cel puțin o dată comparatoarele de prețuri în detrimentul navigării directe pe un anumit site. Mediprice este primul comparator de servicii medicale din România, disponibil de la începutul acestui an pentru utilizatorii și furnizorii de servicii medicale private.


RELATED ARTICLES