spot_img
AcasăEconomieProducția industrială a scăzut cu 14,9% în primele șapte luni


Producția industrială a scăzut cu 14,9% în primele șapte luni

Producția industrială a scăzut cu 14,9% ca serie brută, în primele șapte luni ale anului, și cu 15,7% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, față de aceeași perioadă din 2019, a anunțat luni Institutul Național de Statistică (INS).

În luna iulie 2020, producția industrială (serie brută) a crescut față de luna precedentă cu 8%, datorită creșterilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+8,6%), industria prelucrătoare (+8%) și industria extractivă (+7,7%), scrie Profit.ro.

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mare față de luna precedentă cu 3,3%, susținută de creșterile din industria prelucrătoare (+4,3%), industria extractivă (+4,2%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică,gaze, apă caldă și aer condiționat (+2,7%), potrivit surei amintite.

Indicele producției industriale (IPI) este un indice de volum și măsoară evoluția rezultatelor activităților cu caracter industrial dintr-o perioadă față de alta. Indicii producției industriale descriu evoluția industriei pe total, secțiuni (industria extractivă, prelucrătoare și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat), diviziuni CAEN Rev.2, precum și pe marile grupe industriale.RELATED ARTICLES