spot_img
AcasăEconomieProducția industrială a scăzut în primele două luni


Producția industrială a scăzut în primele două luni

Producția industrială a fost mai mică în perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2019, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,6% în ambele cazuri, potrivit datelor anunțate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna februarie 2020, producția industrială (serie brută) a crescut față de luna precedentă cu 4,5%. Industria prelucrătoare a crescut cu 8,0%, în timp ce producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat și industria extractivă au scăzut cu 11,2%, respectiv cu 1,3%, scrie Profit.ro.

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mare față de luna precedentă cu 0,7%, creștere susținută de industria extractivă (+4,4%) și industria prelucrătoare (+0,1%). Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a scăzut cu 3,8%, potrivit sursei citate.

Indicii producției industriale descriu evoluția industriei pe total, secțiuni (industria extractivă, prelucrătoare și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat).
RELATED ARTICLES