spot_img
AcasăEconomieProducția industrială s-a majorat cu 8,2% anul trecut


Producția industrială s-a majorat cu 8,2% anul trecut

Producția industrială a crescut cu 8,2% ca serie brută în 2017 comparativ cu anul precedent, datorită creșterilor celor trei sectoare industriale, respectiv industria prelucrătoare (+8,9%), industria extractivă (+5,9%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+1,0%), potrivit datelor Institutului Național de Statistică remise luni AGERPRES.

De asemenea, în luna decembrie 2017, producția industrială a scăzut față de luna precedentă cu 14,1% ca serie brută, dar a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 3,7%. Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială a crescut atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 7,9%, respectiv cu 12,2%.

Totodată, producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a scăzut cu 0,8%. Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 12,2%, ca urmare a creșterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+16,6%), industria extractivă (+6,1%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+0,2%).


RELATED ARTICLES