spot_img
AcasăEconomieProfitul Bursei de Valori Bucuresti s-a prabusit


Profitul Bursei de Valori Bucuresti s-a prabusit

Profitul net consolidat al Grupului BVB a atins in primul semestru din 2019 nivelul de 3,87 milioane lei, in scadere cu 45% comparativ cu anul anterior, acesta fiind obtinut in proportie de 73% din segmentul de tranzactionare, in timp ce profitul atribuibil actionarilor societatii mama a fost de 3,60 milioane lei (minus 46%), conform datelor publicate de companie si citate de Agerpres.

Grupul BVB a inregistrat o scadere cu 62% a profitului operational consolidat, pana la valoarea de 2,57 milioane lei, principala cauza fiind diminuarea „drastica” a valorii ofertelor derulate pe piata principala de actiuni si obligatiuni, potrivit Wall-Street.

„Lipsa ofertelor a fost puternic influentata de perceptia investitorilor asupra modificarilor cadrului legislativ din Romania, cu impact direct in piata de capital”, se mentioneaza in raport.

Veniturile operationale ale Grupului BVB au inregistrat o scadere cu 17% in primele sase luni ale anului fata de perioada similara a anului 2018, pana la un nivel de 17,41 milioane lei, scadere determinata in principal de diminuarea veniturilor din comisioanele aferente valorii totale a tranzactiilor de tip „oferte” derulate pe pietele BVB.

BVB a distribuit, incepand cu data de 27 iunie 2019, dividendele aferente profitului net aferent 2018, in suma de 9,02 milioane lei, reprezentand 100% din profitul net dupa rezerve. Dividendul brut pentru anul 2018 a fost de 1,12593 lei/actiune, potrivit sursei citate.

Pe de alta parte, conform raportului, Bursa de Valori Bucuresti a incheiat prima jumatate de an cu toti indicii pe plus si cresteri de doua cifre. Indicele BET, a avut un avans de circa 20%, iar indicele BET -Total Return (BET-TR) a trecut pragul de 14.000 de puncte, cresterea fiind de aproape 30%.RELATED ARTICLES