spot_img
AcasăEconomiePROIECT - Sectorul energetic are nevoie de investiţii majore, până în 2030


PROIECT – Sectorul energetic are nevoie de investiţii majore, până în 2030

Sectorul energetic ar avea nevoie de investiţii totale în valoare de aproximativ 22,6 miliarde euro în perioada 2021-2030, în producerea, transportul şi distribuţia energiei electrice, potrivit unui proiect publicat Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, scrie News.ro.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a anunţat declanşarea etapei de încadrare pentru a se decide dacă “Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice 2021-2030” se supune procedurii de evaluare de mediu, conform HG nr. 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri şi programe.

Pentru aceste investiţii sunt luate în calcul şi împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii. În conformitate cu obiectivele noii Comisii Europene, inclusiv cel care vizează ca BEI să devină Banca UE pentru climă/ mediu, sprijinind proiectele şi investiţiile pentru a combate schimbările climatice, priorităţile BEI sunt: Investiţii în eficienţa energetică, Decarbonarea furnizării de energie, Sprijinirea investiţiilor în tehnologii inovative şi noi tipuri de infrastructură de energie; Securitatea aferentă infrastructurii în domeniul energiei.


RELATED ARTICLES