spot_img
AcasăEconomieRAPORT: Piaţa gazelor naturale este în plină expansiune


RAPORT: Piaţa gazelor naturale este în plină expansiune

Piaţa gazelor naturale este în plină expansiune şi va creşte pe termen mediu, însă numeroşi factori indică un viitor mai puţin promiţător, în contextul în care sursele regenerabile de energie devin alternative populare şi viabile, potrivit unui raport publicat, marţi de Coface.

”Până de curând, gazele naturale au fost apreciate drept „cel mai curat” combustibil fosil, iar toţi indicatorii indică o creştere a cererii şi a producţiei. Cu toate acestea, piaţa se dezvoltă rapid, iar sursele regenerabile de energie devin în mod progresiv alternative populare şi viabile din punct de vedere economic faţă de combustibilii fosili”, se arată în comunicat.

Specialiştii Coface au subliniat că, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, gazele naturale au cunoscut cea mai mare rată de creştere a consumului dintre toţi combustibilii fosili, din anul 2006, scrie News.ro. Cererea de gaze naturale va continua să crească, în principal datorită creşterii cererii în Asia şi în special în China, a cărei politică impune obiective stricte referitoare la calitatea aerului, precum şi o trecere obligatorie de la cărbune la gaz.

Gazele naturale sunt, de asemenea, integrate în procesele industriale, în special ca materie primă pentru produsele petrochimice, datorită unuia dintre derivaţii săi: etanul. Gazele naturale şi lichidele conexe reprezintă aproximativ 29% din totalul combustibililor fosili utilizaţi ca materie primă în industria chimică.RELATED ARTICLES