spot_img
AcasăEconomieRCS&RDS a fost amendat pentru prelucrarea unor date cu caracter personal fără...


RCS&RDS a fost amendat pentru prelucrarea unor date cu caracter personal fără consimțământul persoanelor vizate

Operatorul de telecomunicații RCS&RDS, controlat indirect de omul de afaceri Zoltan Teszari, a fost amendat cu 7.000 de lei cu argumentul că, prin colectarea și stocarea copiilor de pe actele de identitate, ar fi prelucrat excesiv date cu caracter personal fără consimțământul expres al persoanelor vizate, conform informațiilor oferite de Profit.ro.

Sancțiunea a fost aplicată de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), în urma unei investigații din oficiu, și a fost contestată de companie.

RCS&RDS a raportat la Ministerul Finanțelor Publice o cifră de afaceri de 4,227 miliarde de lei (925,4 milioane de euro), în creștere cu 28,3% față de 2016. Anul trecut, compania a trecut pe plus, cu un profit net de 294,5 milioane de lei (64,5 milioane de euro), comparativ cu o pierdere de 59 milioane de lei în 2016, potrivit sursei citate. Datoriile totale ale companiei au atins 5 miliarde de lei la 31 decembrie 2017, în scădere cu 1% față de anul anterior. Principalul acționar indirect al companiei este antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea.


RELATED ARTICLES