spot_img
AcasăEconomieRomânia se află printre țările cu cea mai mare creștere economică din...


România se află printre țările cu cea mai mare creștere economică din UE

Letonia, Polonia, Ungaria, Cehia și România au înregistrat în primul trimestru din 2018 cel mai semnificativ avans al economiei din Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2017, arată estimarea preliminară publicată marți de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Economia zonei euro a urcat cu 2,5% în primele trei luni din acest an comparativ cu perioada similară din 2017, iar Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 2,4%, potrivit Agerpres. În trimestrul patru din 2017, expansiunea a fost de 2,8% în zona euro și de 2,7% în UE. Cele mai mari creșteri anuale din UE în perioada ianuarie – martie 2018 s-au înregistrat în Letonia (5,2%), Polonia (4,9%), Ungaria (4,7%), Cehia (4,5%) și România (4,2%).

De asemenea, în estimarea Eurostat nu sunt disponibile datele din opt state (Estonia, Irlanda, Grecia, Croația, Luxemburg, Malta, Slovenia și Suedia) privind evoluția PIB-ului în primul trimestru din 2018. Conform datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică, economia României a crescut în primul trimestru al acestui an cu 4%, pe serie brută, și cu 4,2% pe serie ajustată sezonier, comparativ cu aceeași perioadă din 2017 Produsul intern brut în trimestrul I 2018 s-a menținut, în termeni reali, la același nivel cu cel înregistrat în trimestrul IV 2017.RELATED ARTICLES