spot_img
AcasăEconomieRomgaz primește până la 321 milioane lei pentru construcția termocentralei de la...


Romgaz primește până la 321 milioane lei pentru construcția termocentralei de la Iernut

Producătorul de gaze Romgaz a încheiat un contract cu Ministerul Energiei pentru finanțarea construcției centralei termoelectrice cu ciclu combinat de 430 MW la Iernut, transmite News.ro.

Finanțarea va fi acordată prin intermediul Planului Național de Investiții (PNI) pe perioada 7 decembrie 2017- 31 decembrie 2020, iar valoarea acesteia este estimată între 227,2 milioane lei si maxim 320,9 milioane lei.

„Guvernul României intenționează să finanțeze înlocuirea instalațiilor termoelectrice învechite dintr-un fond alimentat din vânzarea de certificate de emisii gaze cu efect de seră. Primesc finantare nerambursabila din contul Planul National de Investitii (PNI) numai beneficiarii si investitiile din PNI prevazute in anexa nr.3 la Hotararea Guvernului nr. 1096/2013. In Anexa nr.3 ‘Planul National de Investitii’ la pozitia 22, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este inclus cu investitia ‘Ciclu combinat cu turbine pe gaz’. Investitiile incluse in PNI primesc finantare nerambursabila in procent de maxim 25% din valoarea cheltuielilor eligibile, in baza unor contracte de finantare”, se arată în raportul Romgaz.

Ministerul Energiei, acționarul majoritar al Romgaz, a aprobat finanțarea din Planul Național de Investiții a unei noi centrale pe gaze la Iernut în luna ianuarie 2017.

Investiţiile incluse în PNI primesc finanţare nerambursabilă în procent de maxim 25% din valoarea cheltuielilor eligibile, în baza unor contracte de finanţare.
RELATED ARTICLES