spot_img
AcasăEconomieRyanair va anunţa concedieri în următoarele săptămâni


Ryanair va anunţa concedieri în următoarele săptămâni

Ryanair a avertizat angajaţii că are cu 500 de piloţi mai mulţi şi 400 de membri ai echipajului în plus, iar în următoarele săptămâni vor fi anunţate concedieri, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Şeful Ryanair, Michael O’Leary, a făcut declaraţia într-un material video intern adresat angajaţilor după publicarea rezultatelor financiare, în 29 iulie, când a precizat că spre sfârşitul lunii septembrie şi după Crăciun ar putea fi redus numărul locurilor de muncă la operatorul aerian irlandez, potrivit Hotnews.

Conform raportului anual al Ryanair, în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2019, echipajele aeronavelor au fost alcătuite în medie din 14.000 de persoane.

Luni, Ryanair a avertizat că preţurile biletelor ar putea scădea cu 6% în această vară, parţial din cauza supracapacităţii din Germania şi a temerilor legate de Brexit, dar operatorul aerian irlandez şi-a menţinut ţinta de profit pe 2019.

De asemenea, preţul biletelor Ryanair în perioada aprilie – iunie 2019 a scăzut cu 6% comparativ cu trimestrul doi din 2018, iar compania se aşteaptă la un declin similar în iulie şi august.

Ryanair este unul din cei mai mari clienţi ai Boeing şi comandase 58 de modele 737 MAX pentru sezonul său de vară 2020, dar, din cauza problemelor cu care se confruntă grupul aeronautic american, ar urma să primească doar 30 de aeronave.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

 RELATED ARTICLES