spot_img
AcasăEconomieSalariile continuă trendul ascendent în zona euro


Salariile continuă trendul ascendent în zona euro

În ciuda scăderii producţiei industriale, a încetinirii creşterii economice şi a unui mediu global defavorabil, în al patrulea trimestru al anului trecut, salariile angajaţilor din Zona Euro au înregistrat cea mai mare creştere din anul 2009 încoace, conform Hotnews.

Este vorba de o creştere în medie de 2,3% a salariilor, în timp ce în paralel costurile non-salariale ale forţei de muncă au crescut cu 2,4%. În privinţa Greciei, salariile au crescut cu 1,8%, în timp ce costul non-salarial al muncii a crescut cu 4,6% , aducând creşterea totală a costului forţei de muncă la 2,5%, potrivit Kathimerini, citat de Rador.

De asemenea, semnificative au fost şi creşterile salariilor din economiile dezvoltate din Zona Euro, cum ar fi cea de-a doua economie, Franța, unde salariile au crescut cu 1,9%, iar cheltuielile non-salariale ale forței de muncă cu 3,9%.

În același timp, creșterea salariilor s-a înregistrat în toate sectoarele industriei, cea mai mare creştere, respectiv 2,5%, înregistrându-se în sectorul serviciilor, urmat de sectorul construcţiilor cu 2,4% și de industrie cu 1,9%.RELATED ARTICLES