Semnal tras de ANRE: tarifele la gaze vor crește

0
8

Maria Mânicuță, director în cadrul Autorității de Reglementare în domeniul Energiei, la o coferință organizată de publicația “Focus Energetic”, afirma că: “În acest an BRUA urmează să fie finalizată, dar dacă nu am rezolvat cu extracția gazelor din Marea Neagră, mă gândesc ce vom transporta prin această conductă. Mai ales să se dezvoltă, la sud de noi o altă conductă, din Turcia-Bulgaria spre Slovenia, Slovacia, Italia. Transgaz va trebui să recupereze prin tarifele de transport aceste investiții, de anul viitor, sperăm să nu fie doar povara consumatorului român”.

Am prognozat această situație în repetate rânduri. BRUA în viitorul apropiat nu aduce decât costuri suplimentare pentru consumatorii de gaze din România. Zecile de construcții de conducte efectuate în numele „gazeificării” României, va aduce o creștere constantă a tarifelor de transport în anii următori. Urmează construcția conductelor de transport din Republica Moldova, care probabil vor fi achitate, cel puțin parțial, tot de către Români; urmează acoperirea pierderilor financiare din încetarea tranzitului de gaze în Dobrogea, care vor fi acoperite tot de către consumatorii Români.

Aprecierile mele este că tarifele de transport ar trebui să se dubleze în următorii 2-3 ani.

Este însă și un lucru bun, cu fiecare milion de euro investit de compania de transport crește venitul încasat de conducerea companiei care este bonificată în funcție de volumul investițiilor și nu de rentabilitatea investițiilor.
Iată avertismentul meu din anul 2013 când s-a instalat Managementul Privat la Transgaz: https://www.contributors.ro/planul-de-administrare-al-transgaz-o-analiza-usor-critica/

 

LINK: https://asociatiaenergiainteligenta.ro/?p=3574&lang=ro


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here