spot_img
AcasăEconomieStart-up în valoare de 8 miliarde de dolari


Start-up în valoare de 8 miliarde de dolari

Cei mai noi miliardari din industria tehnologiei sunt doi frați care au dezvoltat o firmă de software în subsolul locuinței părinților lor din orașul american Utah. Acum, Ryan (FOTO) și Jared Smith vând startup-ul lor către compania germană de software SAP SE pentru 8 miliarde de dolari – și vor continua să conducă afacerea, potrivit Hot News.ro.

De asemenea, Ryan Smith a fondat Qualtrics în 2002 în subsolul locuinței tatălui său, după ce acesta a fost diagnosticat cu cancer — ca o modalitate de a petrece mai mult timp cu el, scrie Business Insider.

Astfel, Ryan l-a convins apoi pe Jared, angajat al Google, să renunțe la slujbă și să-l ajute să construiască Qualtrics împreună cu tatăl lor.

Startup-ul Qualtrics dezvoltă software-uri de sondaj pentru clienții afacerilor — similar serviciului Survey Monkey. Printre companiile care utilizează serviciile Qualtrics se numără Microsoft și General Electric, iar potrivit Bloomberg, startup-ul a contribuit la creșterea veniturilor acestor firme de peste opt ori în ultimii șapte ani.


RELATED ARTICLES