spot_img
AcasăEconomieStatele Unite ale Americii se pregătesc de o nouă creştere a dobânzilor...


Statele Unite ale Americii se pregătesc de o nouă creştere a dobânzilor la dolari

America se pregăteşte să crească dobânzile la dolari, după ce în februarie a creat 235.000 de locuri de muncă. Statele Unite au dat astfel naştere unor aşteptări privind o nouă creştere a ratelelor dobânzilor la moneda americană pe termen scurt, pentru a treia oară săptămâna viitoare.

Locuri de muncă în construcţii, educaţie, producţie, asistenţă medicală şi minerit şi nu numai au contribuit la micşorarea ratei şomajului din SUA la 4,7%, de la 4,8%, în timp ce creşterea cererii pentru forţa de muncă şi a salariului minim pe economie au ajutat la susţinerea creşterii salariale de la an la an, de 2,8%, scrie Ziarul Financiar care citează Financial Times. De asemenea, anumite măsuri ale inflaţiei au fost revizuite, măsura preferată de Fed pentru creşterea preţurilor de la an la an rămânând sub ţinta de 2% a băncilor centrale. Câştigurile vin chiar înainte de orice posibilitate de dezvoltare a economiei prin reducerea taxelor planificate de către Congresul republican, subliniind puterea de recuperare moştenită de noua administraţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Donald Trump, Sean Spicer, cifrele din prima lună întreagă a noii preşedinţii au fost „o veste bună pentru muncitorii americani”. Toate acestea se întâmplă în timp ce Janet Yellen, preşedintele Fed, a insistat asupra faptului că Banca Centrală nu a fost prea lentă în înăsprirea politicilor, iar cifrele au demonstrat că Fed are capacitatea de impulsiona o nouă creştere a ratelor dobânzilor la dolari, creştere mai mare decât cele din decembrie 2016.

RELATED ARTICLES