spot_img
AcasăComunicateTehnologie verde pentru spații urbane mai prietenoase


Tehnologie verde pentru spații urbane mai prietenoase

Orașele inteligente oferă, între altele, spații publice interconectate, prin acces liber la internet și acces liber la energie electrică produsă din surse regenerabile pentru alimentarea dispozitivelor electronice. Conceptul băncilor inteligente este deja prezent în România, prin inițiative particulare, precum și în câteva spații comerciale cu trafic intens al potențialilor beneficiari. Viitorul apropiat ne va propune un număr tot mai ridicat de asemenea soluții, prin care marile municipalități vor răspunde așteptările locuitorilor prin noi spații în care interacțiunea directă să fie însoțită de conexiunea online. Italienii de la Tecnotel au testat propriul concept în Peninsulă, în cadrul proiectului “Green Social Bench”, finanțat din fonduri europene. Cele două propuneri – OLEA și STEEL, sunt ambele modulare și complet customizabile. Și sunt pregătite să cucerească piața din România!
Concepute cu grijă față de mediu, băncile sunt realizate din materiale rezistente, cu o durată mare de viață. Datorită panourilor solare, ele pot fi amplasate oriunde (în apropierea unei peluze dintr-un parc, lângă o stație de autobuz sau pe traseele dedicate bicicletelor), fără a fi nevoie conectarea la infrastructura unei clădiri sau de conectarea la rețeaua publică de electricitate. Pentru iluminat sunt folosite LEDuri eficiente din punct de vedere energetic, iar prin multitudinea de servicii pe care le pot încorpora sunt interesante atât pentru utilizatori (ieșire USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice, rețea Wi-FI și bluetooth, sistem audio integrat), cât și pentru municipalități (sistem de supraveghere video, panou publicitar, geolocație cu informații de monitorizare etc). Conceptul STEEL permite inclusiv utilizarea unei soluții de stocare a energiei în baterii.
3 răspunsuri la viteza de mișcare a lumii moderne
Viteza este cuvântul de ordine pentru evoluția tehnologică în telecomunicații la nivelul companiilor, astfel că viteza de adaptare este o provocare esențială pentru cei care își propun să ofere servicii eficiente prin care să înțeleagă și să răspundă imediat la nevoile clienților. Prezenți de peste 20 de ani pe piața tehnologiei informației, securității și automatizării, telecomunicațiilor, instalațiilor electrice civile și industrial, italienii de la Tecnotel au căpătat abilitățile necesare pentru a răspunde acestor provocări cu profesionalism, pe baza expertizei acumulate.

Automatizare
În automatizare, Tecnotel este implicat prin instalarea de amplificatoare, microfoane și difuzoare utilizate în principal în spații rezidențiale și publice mari,
tehnologie verde pentru spații urbane mai prietenoase supermarketuri și hoteluri pentru a simplifica transmiterea informațiilor. Tecnotel este lider în gestionarea conferințelor datorită flexibilității și tehnologiei utilizate. De exemplu, odată instalate microfoanele în diferite poziții, clientul poate alege cele patru tipuri de administrarea, inclusiv automată, care permit planificarea timpului de răspuns Pagerele sunt utile pentru a accelera timpul de răspuns și, prin urmare, cresc eficiența în companie, de exemplu, în activitățile de întreținere sau intervenție.
Orașele inteligente oferă, între altele, spații publice interconectate, prin acces liber la internet și acces liber la energie electrică produsă din surse regenerabile pentru alimentarea dispozitivelor electronice. Conceptul băncilor inteligente este deja prezent în România, prin inițiative particulare, precum și în câteva spații comerciale cu trafic intens al potențialilor beneficiari. Viitorul apropiat ne va propune un număr tot mai ridicat de asemenea soluții, prin care marile municipalități vor răspunde așteptările locuitorilor prin noi spații în care interacțiunea directă să fie însoțită de conexiunea online. Italienii de la Tecnotel au testat propriul concept în Peninsulă, în cadrul proiectului “Green Social Bench”, finanțat din fonduri europene. Cele două propuneri – OLEA și STEEL, sunt ambele modulare și complet customizabile. Și sunt pregătite să cucerească piața din România! Concepute cu grijă față de mediu, băncile sunt realizate din materiale rezistente, cu o durată mare de viață. Datorită panourilor solare, ele pot fi amplasate oriunde (în apropierea unei peluze dintr-un parc, lângă o stație de autobuz sau pe traseele dedicate bicicletelor), fără a fi nevoie conectarea la infrastructura unei clădiri sau de conectarea la rețeaua publică de electricitate. Pentru iluminat sunt folosite LED-uri eficiente din punct de vedere energetic, iar prin multitudinea de servicii pe care le pot încorpora sunt interesante atât pentru utilizatori (ieșire USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice, rețea Wi-FI și bluetooth, sistem audio integrat), cât și pentru municipalități (sistem de supraveghere video, panou publicitar, geolocație cu informații de monitorizare etc). Conceptul STEEL permite inclusiv utilizarea unei soluții de stocare a energiei în baterii.
Propunerile de la Tecnotel – OLEA și STEEL – sunt modulare și complet customizabile.
Prin intermediul unei unități de operare poate fi transmis un semnal sonor, luminos sau o vibrație către receptorul persoanei căutate, iar traductorii fac posibilă funcționarea în echipă a tuturor persoanele implicate. Microfoanele sunt echipate cu sisteme de eliminare a zgomotului de fond și permit transmitere de mesaje clare În fine, dispozitive de detectare a prezenței permit controlul accesului în sediile companiei, începând cu intrarea și ieșirea personalului propriu. securitate
Pentru securitatea clădirilor, a birourilor și a locuințelor private, Tecnotel propune sisteme de detectare a intruziunilor care funcționează prin detectoare perimetrice (pentru protecția tuturor zonelor de acces) și detectoare de mișcare (pentru protecția spațiilor interioare). Detectorii pot funcționa cu sau fără fir, în infraroșu pasiv, cu microunde sau mixt. Monitorizarea sistemelor de detectare a prezenței este efectuată prin intermediul unei rețele interne de televiziune (CCTV). Camerele de filmat, alb-negru sau în culori, pot fi convenționale, de tip SPEED DOME, folosind un protocol IP, sau mascate (micro camere plasate în obiecte obișnuite special realizate pentru a se potrivi cu mediul ambient. Sistemele de supraveghere video pot fi controlate dintr-un singur punct (local sau de la distanță) și pot fi programate să urmărească diferite zone pentru intervale de timp prestabilite. În caz de urgență, poate fi declanșată alarma silențioasă de panică sau anti-jaf, care permite avertizarea persoanelor responsabile inclusiv prin telefon. Sistemele de control al incendiilor asigură controlul și prevenirea situațiilor de risc, 24 din 24, în fiecare zi, prin intermediul detectoarelor de particule de fum în suspensie sau urmărind variațiile de căldură. Senzorii sunt echipați cu un sistem de auto-diagnosticare pentru a avertiza când este nevoie de întreținere.

Telecomunicații și it
Sistemele de telecomunicații de la Tecnotel folosesc tehnologie de ultimă oră și, prin urmare, sunt ușor de adaptat la toate nevoile beneficiarilor. Tehnologia digitală permite implementarea unui sistem telefonic cu toate funcțiile de bază, la cele mai sofisticate standarde, acceptând accesorii ISDN, servicii computerizate (CTI, VoIP), între care telefonie și distribuție automată a apelurilor. Este, de asemenea, posibilă integrarea în sistem a echipamentelor analogice (fax, modem, fără fir, etc). Asistentul automatizat poate garanta că apelurile sunt direcționate către interiorul dorit și, în lipsa unui răspuns, se asigură că apelul nu este pierdut, prin redirecționarea către un punct de răspuns alternativ. Atât sistemele analogice cât și cele digitale pot sprijini LCR (Least Cost Routing) sau rutare la cel mai mic cost. Prin aceasta, sistemul este capabil să identifice tariful cel mai accesibil și apoi să introducă codul de acces al rețelei.


RELATED ARTICLES