spot_img
AcasăEconomieTransgaz a prelungit contractul de transport gaze naturale, încheiat cu Gazprom Export


Transgaz a prelungit contractul de transport gaze naturale, încheiat cu Gazprom Export

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a anunţat prelungirea până la data de 31 decembrie 2019 a duratei contractului de transport gaze naturale pe teritoriul României,încheiat cu societatea OOO „Gazprom Export” din Rusia, potrivit News.ro

Transgaz deţine statutul de monopol în transportul gazelor naturale din România şi vehiculează circa 90% din totalul gazelor naturale consumate.

„Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz şi societatea cu răspundere limitată OOO ‘Gazprom Export’ din Federaţia Rusă au convenit prelungirea contractului de transport gaze naturale pe teritoriul României cu încă trei luni de zile, până la data de 31 decembrie 2019. Această prelungire a duratei contractului permite asigurarea continuităţii serviciilor de transport al gazelor naturale din Federaţia Rusă spre Turcia, Grecia şi alte state din sud-estul Europei”, informează Transgaz.

Transgaz a înregistrat în primul semestru un profit net mai mic cu 30%, de 195,5 milioane lei, de la 280,27 milioane lei în prima parte a anului trecut, şi o cifră de afaceri mai mare cu 6%, de 938,8 milioane lei.

Compania este controlată de Ministerul Economiei şi are o capitalizare de 4,3 miliarde lei.














RELATED ARTICLES