spot_img
AcasăEconomieTransportatorii intenționează să protesteze cu ocazia vizitei președintelui Franței la București


Transportatorii intenționează să protesteze cu ocazia vizitei președintelui Franței la București

Uniunea Națională a Transporatorilor Rutieri din România (UNTRR) a cerut Primăriei Capitalei să aprobe organizarea unui protest pe data de 24 august, cu ocazia vizitei oficiale a președintelui Franței, Emmanuel Macron, la București, transporatorii fiind nemulțumiți de decizia Franței de a impune un salariu minim pentru șoferii din alte state pentru perioada petrecută pe teritoriul francez.

UNTRR intenționează să organizeze protestul în contextul în care președintele Franței a inițiat propus legea protecționistă prin care Franța va impune plata salariului minim francez și o serie de măsuri împovărătoare transportatorilor români și estici.

”UNTRR consideră că prin aplicarea de către Franţa a unui salariu minim în transporturi se încalcă suveranitatea unui stat membru UE faţă de alt stat membru şi solicită autorităţilor române să intervină pentru suspendarea aplicării Legii Macron firmelor de transport rutier din România. Franţa poate stabili salariul minim pentru angajaţii firmelor franceze”, se arată în comunicat.

UNTRR face apel către autoritățile române să ceară suspendarea aplicării legii firmelor de transport rutier din România. Patronatul transportatorilor consideră că această lege încalcă suveranitatea unui stat membru UE față de alt stat membru.

„Totodată, măsura de a interzice efectuarea odihnei săptămânale normale în cabina vehiculului pe teritoriul Franței este evident îndreptată împotriva transportatorilor străini, pentru că în mod normal șoferii francezi își vor efectua aceasta perioadă de odihnă acasă. Subliniem însă faptul că transportul rutier, prin natura sa, este o activitate cu un caracter mobil și transnațional. În acest context, Franța solicitat șoferilor să doarmă la hotel deși nu dispune de suficiente facilități de parcare care să ofere în același timp și cazare și care să fie sigure pentru șoferii străini și marfa transportată. Reamintim numeroasele atacuri împotriva camioanelor române, poloneze și din estul UE suferite de transportatorii noștri în ultimii ani în parcările din Franța”, se menționează în comunicat.
RELATED ARTICLES