spot_img
AcasăEconomieUber va deține un serviciu care permite autorităţilor să identifice contactele persoanelor...


Uber va deține un serviciu care permite autorităţilor să identifice contactele persoanelor purtătoare de coronavirus

Uber Technologies a lansat în linişte un serviciu care oferă autorităţilor publice un acces facil la date referitoare la şoferii şi clienţii acestora care au intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus, au anunţat oficiali ai companiei, citaţi de Reuters.

Serviciul, oferit gratuit, ar putea ajuta la îmbunătăţirea imaginii companiei de ride-hailing care a lansat recent o nouă campanie publicitară pentru a scoate în evidenţă politica ”No Mask, No Ride” (Nu ai mască, nu călătoreşti) în Statele Unite, scrie News.ro.

Serviciul, care se adreseză oficialilor guvernamentali din sectorul sănătăţii din toate ţările unde desfăşoară activităţi Uber, oferă date despre cine a folosit serviciul Uber şi când şi permite agenţiilor de sănătate să ceară utilizatorilor afectaţi să intre în carantină, au explicat reprezentanţii Uber, potrivit sursei.

Informaţiile despre o persoană pot fi accesate în câteva ore, compania considerând că boala Covid-19 este o urgenţă care implică pericol, moarte sau o traumă fizică serioasă.

RELATED ARTICLES