spot_img
AcasăEconomieUndă verde de la CSAT pentru bugetul pe 2017


Undă verde de la CSAT pentru bugetul pe 2017

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat favorabil proiectul de buget pentru anul 2017. Anunţul a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis astăzi, după ce a prezidat şedinţa CSAT de la Palatul Cotroceni.

Este prima şedinţă a CSAT la care participă premierul Sorin Grindeanu, precum şi noii membri ai Guvernului Gabriel Leş (MApN), Carmen Dan (MAI), Teodor Meleşcanu (MAE), Florin Iordache (Justiţie), Alexandru Petrescu (Ministerul Economiei) şi Viorel Ştefan (Ministerul Finanţelor), notează Capital.

După şedinţa CSAT, Guvernul este aşteptat să se reunească într-o şedinţă de Guvern pentru aprobarea proiectului de buget, care va fi apoi transmis Parlamentului, pentru a începe audierile în comisiile de specialitate.

Administraţia Prezidenţială a răspuns printr-un comunicat că în 2015 bugetul pe anul următor a fost depus la secretariatul CSAT pe 7 decembrie, în termen de trei zile având loc şi reuniunea Consiliului. În schimb, în cazul bugetului pentru 2017, Guvernul a acţionat fără să se coordoneze cu CSAT şi a stabilit „unilateral” agenda bugetului.

„Administraţia Prezidenţială precizează că, în anul 2015, Guvernul a transmis Secretariatului CSAT proiectele de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale pe data 7 decembrie. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit pe data de 10 decembrie 2015 pentru avizare”, se arată în comunicat.

Premierul Sorin Grindeanu a explicat, duminică, la Antena 3, că bugetul nu a putut fi transmis din timp Administraţiei Prezidenţiale pentru că s-a lucrat mult la el şi a fost definitivat abia înaintea şedinţei de Guvern de vineri. Prim-ministrul a precizat şi că nu vor fi operate modificări în bugetele instituţiilor de siguranţă naţională, în pofida criticilor preşedintelui.

„Vom merge marţi la CSAT. Cu toată fermitatea, ne susţinem punctele de vedere şi nu există schimbări. Asta este viziunea noastră pentru 2017”, a spus premierul.


RELATED ARTICLES