spot_img
AcasăFără categorieDanemarca si alte 10 tari intenționeaza sa interzica vanzarea de masini cu...


Danemarca si alte 10 tari intenționeaza sa interzica vanzarea de masini cu motoare diesel sau pe benzina in UE

Danemarca, sprijinita de alte 10 state membre UE, a cerut o strategie privind retragerea masinilor echipate cu motoare diesel sau pe benzina, inclusiv interzicerea vanzarilor la nivelul tarilor din blocul comunitar pana in 2030, in vederea reducerii poluarii, transmit Euronews si Reuters.

Obiectivul noului presedinte al Comisiei Europene, Ursula van der Leyen, este crearea unei Europe neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei pana in 2050, potrivit Wall-Street.

Copenhaga sustine ca pentru indeplinirea acestei tinte sectorul transporturilor trebuie sa-si reduca emisiile, fiind singurul sector unde in prezent cresc emisiile.

In octombrie 2018, Danemarca a anuntat ca va interzice vanzarea masinilor noi echipate cu motoare diesel sau pe benzina pana in 2030, dar apoi a renuntat la idee deoarece ar fi incalcat reglementarile UE, potrivit sursei amintite.

În același timp, Lituania, Letonia, Slovenia, Bulgaria si alte state membre UE au sugerat ca trebuie facut mai mult pentru a opri vanzarea autoturismelor diesel second hand din Europa Occidentala catre Europa de Est.

Autoritatile din intreaga lume iau in considerare noi restrictii la vanzarea de automobile echipate cu motoare diesel, pentru a indeplini reglementarilor mai stricte de mediu.

Totodată, Marea Britanie si Franta intentioneaza sa interzica vanzarile de autoturisme pe benzina si motorina din 2040, cand se vor comercializa doar vehicule electrice, ca parte a planului de reducere a poluarii.























RELATED ARTICLES