spot_img
AcasăFără categorieDiscutăm despre lecțiile învățate în 2023 și la ce sa ne așteptăm...


Discutăm despre lecțiile învățate în 2023 și la ce sa ne așteptăm anul viitor, în cadrul unei noi ediții a ”Noerr’s Annual Tax & Finance Conference” – 24 octombrie 2023

Noerr și BusinessMark vă invită, pe 24 octombrie 2023, la o nouă ediție a Conferinței anuale Noerr pe teme financiare și fiscale, eveniment ce va avea loc online, începând cu ora 09:30.

Uitându-ne retrospectiv la lecțiile învățate în anul 2023, concluzia care pare că se desprinde este aceea că începem să ne adâncim în paradigma unei economii inflaționiste, aflată sub spectrul deficitului bugetar excesiv cârpit prin creșterea poverii fiscale.

În acest context, cu gândul la reducerea poverii fiscale prin pârghiile existente, la modalități de eficientizare a fluxurilor de numerar sau a capitalurilor proprii, la eficientizări operaționale, ne-am propus ca în prima parte a acestei conferințe să discutăm despre oportunitatea distribuirii de dividende interimare, despre modalități de cosmetizare a capitalurilor proprii, despre facilitatea  privind profitul reinvestit, despre fonduri nerambursabile și despre alte aspecte operaționale.

Nu vom ocoli nici tendințele în materie de prețuri de transfer despre care vom discuta cu echipa mulți-jurisdicțională de Prețuri de Transfer din cadrul Noerr și cu siguranță vom trece în revista modificările fiscale anunțate și așteptate pentru anul 2024 și nu numai.

Nu în ultimul rând, așa cum v-am obișnuit, în partea a treia a evenimentului vom încerca să deslușim împreună cu invitații noștri diferențele dintre automatizare și inteligență artificială, probleme atât de actuale și de intens dezbătute în comunitatea de finance.

Totodată, având în vedere contextul existent (de presiune asupra Bugetului de Stat) vom dezbate importanța unei strategii potrivite de gestiune a riscului fiscal, având ca obiectiv suprem asigurarea continuității afacerii în condițiile unor decizii de impunere cu sume foarte mari.

La această conferință îi vom avea alături pe:

  • Iulian Sorescu, Partner, Head of Noerr Finance & Tax, România (speaker & moderator)
  • Theodor Artenie, Counsel, Head of Tax Romania, Noerr
  • Nicoleta Florea, Accountant & Financial Advisor, Head of Accounting & Payroll România, Noerr
  • Carmen Mazilu, Tax Advisor, Noerr
  • Anja Böhme, Tax Advisor, Counsel, Noerr, Dresden Office
  • Alexandru Dan, Senior Associate, Digital Business Practice Coordinator Romania, Noerr
  • Ionuț Georgescu, Fondator & CEO, FEPRA

Ei vor aborda teme precum:

  • Dividende interimare – o abordare practică
  • Capitalurile proprii – performanța unei întreprinderi
  • Profitul reinvestit – asul din mâneca companiilor profitabile
  • Rambursarea fondurilor provenind din ajutoare de stat – Ce să nu facem!
  • Poate fi implementată politică „Zero Papers” în departamentul financiar contabil?
  • Prețurile de transfer – tendințe
  • Modificări legislative așteptate
  • Inteligență artificială vs. Automatizare în domeniul financiar contabil
  • Cum supraviețuim unei decizii de impunere cu sume foarte mari

Evenimentul se adresează directorilor financiari, directorilor generali, controllerilor financiari, directorilor economici, directorilor contabili, antreprenorilor și responsabililor în fiscalitate, iar participarea este gratuită, în baza înscrierii prealabile AICI. Organizatorul își rezervă dreptul de a limita participarea la acest eveniment, în funcție de numărul disponibil de bilete și alte elemente logistice.

Evenimentul este organizat de Noerr cu susținerea BusinessMark.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Spotmedia.ro, Revista Cariere, Financial Market, Ziarul Bursa, Contzilla, Juridice.ro, 1asig.ro, Debizz, MATEK, Jurnalul de Afaceri, administratie.ro, Global Manager, Revista Piața, Transilvania Business, Top Business News, Business Voice, Spatiulconstruit.ro, Digital Business, Ziarul 21, PRwave, AntreprenorinRomania, Club Economic, România Durabilă, Economistul, Curierul Fiscal, AngajatorulMeu.ro

**

Despre Noerr:

Noerr este o societate de avocatură europeană de prim rang, poziționată în mod optim şi pe plan internațional, cu birouri în zece țări și o rețea mondială de „best friends”.

Biroul Noerr din România fondat în anul 1998, dezvoltă și oferă clienților soluții viabile juridice, financiare, fiscale și de management. De peste 20 de ani consiliem în România companii listate la bursă, societăți multinaţionale, precum şi instituţii financiare şi investitori internaţionali. Experții noștri se concentrează pe atragerea investițiilor străine în România și oferă consultanță strategică în domeniul ajutorului de stat, financiar, juridic și fiscal în ceea ce privește planificarea strategică a proiectelor de investiție sau de extindere în România.

În ultimii ani, echipa noastră s-a ocupat de unele dintre cele mai mari investiții Greenfield și proiecte de extindere a afacerilor în România.

Despre BusinessMark:

BusinessMark – events designed to make an impression!

Din 2013 organizăm evenimente business, în principal „concept propriu”, gândite și planificate  de noi, de la idee și concept, până la implementare. Avem o abordare „all-industries” și dedicăm proiecte unei arii largi de industrii și domenii profesionale. Ne dorim să ne punem „amprenta” în viețile profesionale ale participanților, să producem un impact concret.  Ne propunem să creăm contexte pentru schimb de experiență și creare de idei, contexte pentru dezvoltare, pentru a fi inspirat și a găsi partenerii potriviți.

Dincolo de evenimentele „concept propriu”, organizăm evenimente construite pentru partenerii noștri, evenimente gândite împreună cu aceștia și adaptate obiectivelor lor. Dacă ești în căutarea unei echipe profesioniste care să organizeze evenimente B2B, suntem alături de tine, pas cu pas. Poți conta pe experiența noastră în consultanță, suport în crearea și implementarea conceptului de eveniment, în managementul evenimentului de la creație, logistică, producție și până la optimizarea eficientă a bugetului.

















RELATED ARTICLES