spot_img
AcasăComunicate27 de manageri și antreprenori s-au înscris la programul EMBA Bucharest organizat...


27 de manageri și antreprenori s-au înscris la programul EMBA Bucharest organizat de WU Executive Academy

  • 45% din totalul aplicanților sunt femei, în creștere față de media de 35% înregistrată în ultimii 3 ani;
  • rsta medie a participanților a crescut de la 35 la 37 de ani.

 

 

București, 20.11.2018: WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU) – cea mai mare universitate de business din Europa, a încheiat sesiunea de înscrieri pentru Executive MBA Bucharest, desfășurat la București și Viena. Cursurile au început pe data de 14 noiembrie 2018, iar în acest an Programul a atras 27 de manageri și antreprenori români și străini, dintre care 45% sunt femei, depășind astfel media de 35% a ultimilor ani. Rezultatele înscrierilor confirmă trendul de creștere a ponderii femeilor care ocupă poziții de management în companiile din România.

 

Studenții care vor urma începând cu luna aceasta cursurile EMBA Bucharest provin din domenii de activitate variate, de la IT și telecomunicatii (aproape 30%), inginerie și construcții, la comerț, bănci sau industria farmaceutică, au o experiență profesională medie de 15 ani și o experiență managerială medie care depășește 7 ani. 24 dintre aplicanți sunt români, iar 3 sunt manageri internaționali care activează în România, proveniți din Canada, Franța și Ungaria. Vârsta medie a acestora este de 37 de ani, față de 35 de ani în trecut.

 

„Mă bucur să observ că tot mai multe femei aflate în poziții de conducere decid să investească într-un Executive MBA de calitate, cu scopul de a se dezvolta pe plan profesional, dar și personal. Femeile manager se remarcă prin rezultate deosebite în domeniile în care activează, și sper ca în viitor ponderea lor să crească în companiile din România, pe măsura îmbunătățirii nivelului de trai și a modernizării concepțiilor ce țin de management. WU Executive Academy susține accesul la educație executivă de top a managerilor performanți și pasionați, prin bursele extrem de atractive pe care le oferă, de până la 35% din taxa de şcolarizare. Printre acestea sunt bursele de merit, bursele pentru femei lider, burse pentru antreprenori etc.” a declarat Adriana Codruța Georgescu, Program Manager, Executive MBA Bucharest.

 

Prezent pe piața românească de 12 ani, EMBA Bucharest este unul dintre cele mai apreciate programe de educație executivă din țară. Pe plan local, acesta a fost desemnat „Cel mai bun program de Executive MBA din România”[1] în anii 2008, 2010, 2014 și 2015, iar pe plan internațional se regăsește în top 50 programe EMBA[2].

 

Succesul său se datorează atât reputației profesorilor și universităților la care aceștia predau, cât și celor trei module internaționale, desfășurate în Austria și SUA, care oferă studenților ocazia de a interacționa cu manageri din companii diverse, aflate fie în perioade de tranziție, fie într-o fază de globalizare a business-ului. De asemenea, Executive MBA Bucharest este printre puținele programe a căror structură a cursurilor este axată în proporție de peste 80% pe latura practică, prin studii de caz internaționale de actualitate, iar tehnica de curs permite și încurajează interacțiunea studenților între ei și cu alumni, prin organizarea de guest lectures.

 

Unul dintre punctele forte care sporesc și mai mult calitatea acestui program este tripla acreditare – EQUIS, AMBA și AACSB deținută de WU Executive Academy, care plasează universitatea printre cele 1% din totalul de 750 universități și școli de business internaționale ce beneficiază de această acreditare.

 

Peste 315 de manageri și antreprenori au urmat cursurile Executive MBA Bucharest până în prezent, iar 68% dintre aceștia au realizat progrese solide în carieră după absolvire. Programul include 14 module, desfășurate pe parcursul a 18 luni, în regim part-time, oferind managerilor posibilitatea de a-și continua activitatea profesională.

 

Despre WU Executive Academy:

WU Executive Academy este parte a Vienna University of Economics and Business (WU), cea mai mare universitate de business din Europa și una din cele două universități de afaceri din lume vorbitoare de limba germană care îndeplinesc standardele înalte ale acreditărilor AACSB, AMBA și EQUIS. Cu o tradiție de peste 100 de ani, WU este unul dintre principalii furnizori de educație managerială în Europa Centrală și de Est, iar programele și rezidentiatele sale se desfășoară în peste 15 țări de pe 4 continente. Portofoliul WU Executive Academy include atât programe de MBA, EMBA, Professional MBA, Master of Laws, cât și certificări universitare, programe corporate și diverse seminarii.

 

Despre Executive MBA Bucharest

Lansat în 2006, programul Executive MBA Bucharest a fost desemnat “Cel mai bun program de Executive MBA din România” în anii 2008, 2010, 2014 și 2015. În prezent, este singurul program triplu acreditat (EQUIS, AACSB și AMBA) din România.

[1] Conform Top MBA realizat de Ziarul Financiar

[2] Conform Top EMBA realizat de prestigioasa publicatie Financial Times (cel mai important top MBA la nivel mondial)RELATED ARTICLES