AcasăComunicateCOMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA
În prima jumătate a lunii decembrie a anului 2019 pe platforma SPOT (produse pe termen scurt) operată/administrată de BRM prețul mediu ponderat a fost de 64,43 lei/MWh, mult sub cel înregistrat în luna octombrie (91,46 lei/MWh) și în luna noiembrie (71,29 lei/MWh), continuând astfel trendul descendent din ultima perioada

Totodată, pe piața SPOT, în data de 17.12.2019, s-a înregistrat cel mai mic preț al gazelor naturale, respectiv 46 lei/MWh, mult sub cel reglementat. În perioada imediat următoare ofertele de vânzare-cumpărare s-au situat între 49 și 52 de lei/MWh.

De remarcat este și faptul că în urma ofertelor de vânzare pentru următorul an, în cadrul platformei Gas Forward, se constată o atitudine rezervată a participanților, în ceea ce privește tranzacționarea, datorată unei volatilități ridicate a pieței, determinată de efectele O.U.G. 114/2018.

Vremea favorabilă și optimismul legat de previziunile de liberalizare a pieței au condus în mod evident la o îmbunătățire a prețurilor pe toate piețele, tendința conducând spre o evoluție corectă a pieței, similară cu cea a perioadei 2017-2018.


RELATED ARTICLES