spot_img
AcasăComunicateCOMUNICAT DE PRESĂ


COMUNICAT DE PRESĂ

Federaţia Patronală Petrol și Gaze (FPPG) împreună cu Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) au organizat marți, 22 octombrie, conferința cu tema – „Digitalizarea în industria de Petrol și Gaze Naturale: Oportunități și Provocări”

În cadrul conferinței, au fost prezentate oportunitățile pe care adopția noilor tehnologii (Cloud, Big Data, Cloud Computing) le poate aduce industriei de Petrol si Gaze. De asemenea, a fost supus atenției studiul asupra cadrului legal din România și Uniunea Europeană privind gestionarea datelor din sectorul Upstream.

Lucrarea este coordonată de specialiștii în domeniu de la firma de avocatură Reff & Asociații (membră a reţelei globale Deloitte Legal) și constă într-un studiu asupra legislației actuale la nivelul UE, cu accent pe statele membre ale UE care au operațiuni în sectorul upstream, în ceea ce privește modul de clasificare a datelor din upstream și gestionarea acestor date din punct de vedere al accesului, arhivării, transferului.

Studiul prezintă comparativ legislația țărilor europene, cum ar fi Italia, Ungaria, Norvegia și Polonia, țări care au operațiuni relevante și comparabile cu România în sectorul upstream, și oferă  în același timp recomandări privind armonizarea cadrului legal din România la noul Regulament European 2018/1807.

De asemenea, studiul indică o serie de acțiuni concrete de îmbunătățire în ceea ce privește legislația românească în vederea alinierii la Regulamentul European 2018/1807, ceea ce va conduce și la creșterea adopției soluțiilor digitale în sectorul upstream, la îmbunătățirea activității economice a părților implicate și sprijinirea investitorilor din acest sector.

 

“La nivelul întregii economii, dar mai ales în ceea ce înseamnă administrație locală și centrală din România, se resimte nevoia introducerii tehnologiei, astfel încât să putem avansa către o societate digitală performantă, așa cum se întâmplă la nivel european. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să existe o cooperare între industria IT și celelalte industrii, iar administrația să devina catalizatorul acestor proiecte”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

“Există în acest moment perspective reale de dezvoltare întrucât tendința Uniunii Europene este orientată către limitarea restricțiilor și barierelor care există în acest moment în statele membre UE cu privire la transferul, utilizarea, stocarea, procesarea și accesul la datele fără caracter personal. Libera circulație a datelor conduce implicit la creșterea productivității și salutăm cooperarea cu autoritățile publice.”, susține Daniel Apostol, Director Relații Externe FPPG.

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), Alexandru Petrescu, a afirmat de asemenea în cadrul evenimentului faptul că, statutul României de pol big data reprezintă o oportunitate economică fără precedent.

 

Printre cei care au abordat subiectele legate de digitalizarea industriei de petrol și gaze și modificările legale necesare în aceasta privință s-au numărat: Violeta Luca – General Manager al Microsoft Romania, Mihail Cazacu – Director Afaceri Publice ANIS, Nicolas Ward – Schlumberger. Alexandru Reff- Reff & Asociații, Laurențiu Pachiu – avocat Expert în Energie, Andrei Săvescu – reprezentant al Societății de Științe Juridice.

 

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) este persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală, autonomă, independentă faţă de autorităţile publice, fără caracter politic; este reprezentativă la nivelului sectorului de activitate ”Energie, Petrol și Gaze și Minerit Energetic”. FPPG a susținut constant principiile stabilității, predictibilității și competitivității cadrului legislativ aplicabil domeniului energetic din România, precum și responsabilitatea companiilor din sector în ceea ce privește siguranța, sănătatea și securitatea operațiunilor și a personalului. FPPG este membru fondator al Confederației Patronale Concordia, singura confederație patronală românească afiliată la IOE (International Organization of Employers).

Despre ANIS

20 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 130 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii cu capital românesc sau străin, mici sau multinaționale, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 38.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 2,5 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plaseaza ANIS in zona actorilor cheie in ceea ce priveste amprenta economica in plan local.

Pentru mai multe informații, accesați pagina Asociației – www.anis.ro.













RELATED ARTICLES