AcasăComunicateCREATON: ÎN ROMÂNIA REALIZĂM 90% DIN VÂNZĂRILE DE ȚIGLE DIN REGIUNE

CREATON: ÎN ROMÂNIA REALIZĂM 90% DIN VÂNZĂRILE DE ȚIGLE DIN REGIUNE
Bilanțul la zece ani de prezență pe piața din România, 65 mil eur vânzări

BUCUREȘTI, 11 februarie 2020. CREATON, lider german în producția de țigle ceramice,parte a ETEX Group, anunță vânzări de65 mil eur vânzări și 22% cotă din piața de țigle ceramice în zece ani de prezență în România.

LOCUL 2 LA VÂNZĂRI ÎN CEE

Din România se gestionează prezența CREATON în Bulgaria și Moldova, iar din cifra de afaceri de 9,7 mil euro din regiune, în anul 2019, în România s-au realizat 90% din vânzări.

“Această cifră clasează țarape al doilea loc, aproape de Ungaria, la vânzările din sud-estul Europei, care au ajuns în 2019 la 37,5 mil euro”, declară Manuel Buturugă, Sales Director, CREATON South East Europe.

În cei zece ani de prezență a grupului în România au fost realizate o serie de proiecte speciale cum sunt acoperișul bisercii  din ansamblul muzeu „Cimitirul Vesel” de la Săpânța, acoperișul palatului Vulturul Negru din Oradea – cel mai important monument în stil secession din oraș, sau Spitalul Militar din Timișoara.

“Zona Transilvaniei reprezintă 60% din totalul vânzărilor în România, remarcăm însă o creștere a cererii în afara arcului Carpatic, care în urmă cu 6 ani reprezenta doar 15% din totalul vânzărilor în România.Investiția medie pentru un proiect este de 3000 – 4000 de euro, pentru o învelitoare cu o suprafață de 200 mp. În aceste costuri sunt incluse și accesoriile care aduc un plus de performanță sistemului de învelitoare – membrana anticondens, elementele ceramice de ventilație sau sistemele de siguranță pentru acoperiș”,declară Manuel Buturugă, Sales Director, CREATON South East Europe.

PLANURI DE DEZVOLTARE

CREATON previzionează pentru următorii ani o creștere moderată de 5-6% a pieței învelitorilor ceramice și din beton în România.

„În continuare ne propunem consolidarea cotei de piațăși o creștere care să fie susținută de capacitățile de producție ale fabricilor din Ungaria, Germania și Polonia. Estimăm totodată o creștere accentuată a modelelor de țigle tip solzi și a modelelor de țiglă interlocking plată, care vor fi principalii vectori de vânzare” adaugă Manuel Buturugă.

GARANȚIE DE 50 DE ANI PENTRU PRODUSE

Investiția în tehnologii avansate de producție, cum este tehnologia Keralis de fabricare a țiglelor ceramice, permite realizarea unor modele unicat pe piață, care prezintă caracteristici superioare din punct de vedere al rezistenței. Materialul solid, temperatura de coacere mai mare de 1000 ºC și modul de tratare al suprafețelor, le asigură țiglelor ceramice CREATON o absorbție de apă extrem de redusă și astfel rezistență crescută împotriva intemperiilor, a înghețului care afectează o țiglă obișnuită.

“Caracteristicile materiei prime și tehnologia rafinată de fabricare asigură frumusețea suprafeței țiglelor, naturalețea și posibilitatea de adaptare la arhitectura construcției. Fie ca este vorba despre țigle netede naturale, sau cu suprafețele tratate, toate au caractere unice”, mai explică Manuel Buturugă.

Datorită tehnologiei de fabricare,produsele au o durată de viață lungă și din acest motiv CREATON poate oferi o garanție de 50 de ani pentru țiglele ceramice.

Cu producție în 18 țări din America de Sud, Africa și Europa, divizia de învelitori a grupului Etex, din care face parte compania CREATON, a înregistrat la finele anului 2019 vânzări în valoare de 840 mil euro, în creștere cu 3,2% față de 2018.

 

DESPRE CREATON

CREATON este un producător de țigle ceramice cu o tradiție de peste 130 de ani, fiind membru al grupului internațional ETEX, specializat în producția tiglelor din beton de calitate superioară.

Istoria companiei începe în 1884, Germania, în Bavaria, unde Alois Berchtold a pus bazele unei fabrici moderne de producţie pentru acea perioadă, care s-a impus în industrie încă de la început.

După aproape o sută de ani, în 1992, prin fuziunea companiilor Josef Berchtold GmbH și Ernst Ott GmbH se creează compania CREATON Berchtold & Ott.

În anul 2004 compania se extinde pentru prima dată în afara Germaniei, prin crearea unei fabrici CREATON în orașul Lenti din Ungaria, urmând ca în 2008 să își dezvolte capacitatea de producție prin construirea unei a doua linii de fabricare. Din anul 2015, regiunea sud-estică a Europei s-a format într-un cluster coordonat de Ungaria, încadrând următoarele țări: Cehia, Slovacia, România, Moldova, Bulgaria, Slovenia, Croația, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Macedonia, Muntenegru, Kosovo și Albania.

Țiglele ceramice și din beton, precum și accesoriile, sunt produse în fabrici din Germania, Ungaria și Polonia.

Detalii pe: https://www.CREATON.com/


RELATED ARTICLES